Foto: Caters News/Scanpix/LETA
Lai gan ierasts, ka sievietes aviācijā karjeru visbiežāk veido kā stjuartes, mūsdienās arvien vairāk daiļā dzimuma pārstāvju ir gana drosmīgas, lai piepildītu sapņus un pašas vadītu lidmašīnu. Brazīliešu izcelsmes pilotes Flāvijas Lusilio (attēlā) iedvesmojošais stāsts pierāda – nekas nav neiespējams.

Šobrīd 29 gadus vecā Flāvija ziņu un foto aģentūrai "Caters News" stāstījusi, ka par aviāciju viņa sākusi interesēties jau pusaudzes gados. Arī viņas tēvs bijis pilots.

17 gadu vecumā Flāvija sākusi mācīties vadīt lidmašīnu, un divus gadus vēlāk viņa jau kļuvusi par kvalificētu piloti. Tagad darba ietvaros simpātiskā sieviete veic vismaz četrus reisus dienā, un viņa paviesojusies teju visos pasaules kontinentos.

"Būt par piloti ir ļoti aizraujoši. Darbs ir interesants, savukārt skati – neatkārtojami. Man ir iespēja paviesoties visdažādākajās vietās, iepazīties ar jauniem cilvēkiem un uzzināt daudz jauna par dažādām kultūrām," sava darba aizkulises atklājusi Flāvija.

Tāpat arī pilote sacījusi, ka viņai ir liels gods aviācijā pārstāvēt sieviešu intereses, jo daudzas sapņo kādu dienu vadīt īstu gaisakuģi, tomēr tikai retā notic tam, ka to iespējams īstenot.

"Manu ceļu ļoti ietekmēja mans tēvs. Man ir arī jaunāks brālis, un mūsu tētis vienmēr atļāvis pašiem izvēlēties, ar ko nodarboties. Tas, ka es esmu meitene, nekad nebija šķērslis," sacījusi Flāvija.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!