Foto: Vida Press

Ziemassvētkos apritēs gads, kopš pāragri mūžībā devās mūziķis Džordžs Maikls. Viņa nāves gadadienas priekšvakarā tiks demonstrēta jauna dokumentālā filma, un tajā iekļauta ļoti skumja intervija, kuru dziedātājs sniedzis neilgi pirms savas nāves.

Britu tabloīdiem, kā zināms, ļoti patīk sabiezināt krāsas, un tā noticis arī šoreiz – lai gan filma "Freedom" televīzijas kanālā "Channel 4" tiks demonstrēta tikai 16. oktobrī, mediji jau izvilkuši pašu esenci un steidz vēstīt par satraucošākajām dokumentālā stāsta epizodēm.

Kā vēsta "The Daily Mail", dziedātājs vēl 48 stundas pirms savas nāves strādājis pie dokumentālās filmas, kuras tapšanā viņš iesaistījies ar pilnu atdevi. Savukārt šoruden daudzus mūziķa fanus īpaši satraucis televīzijā demonstrētais stāsta kaceklis, kurā Maikls atzīst, ka "mana dzīve bija veltīga laika izšķiešana". "Šis ir stāsts par slavu un traģēdiju," filmas sākumā teic Maikls.

Kā vēsta britu mediji, dokumentālajā stāstā liela loma atvēlēta mūziķa bijušajam mīļotajam, brazīliešu izcelsmes dizainerim Anselmo Felepam. Abi iepazinušies, kad tolaik 27 gadus vecais Maikls uzstājies Riodežaneiro.

"Viņš bija tik piemīlīgs. Viņš ļoti traucēja man koncentrēties. Es turējos pa gabalu no tā skatuves stūra, jo man likās, ka pretējā gadījumā es zaudēšu modrību un aizmirsīšu dziesmas vārdus. Jo ilgāk uz viņu skatījos, jo vairāk jutu – viņš kļūs par daļu no manas dzīves," līdz šim nepubliskotā intervijā, kas tapusi neilgi pirms viņa nāves, sacījis Maikls.
Foto: Vida Press

Tāpat arī Maikls uzsvēris – viņš kopā ar Anselmo juties bezgala laimīgs. Mīļotais burtiski apgriezis viņa dzīvi kājām gaisā. Turklāt tieši Anselmo mūziķim palīdzējis apzināties savu seksualitāti un pieņemt savu orientāciju.

"Ir grūti lepoties ar savu seksualitāti, ja tā tev nesniedz prieku. Bet tiklīdz to sāk asociēt ar laimi un mīlestību, ir pavisam vienkārši būt lepnam," sacījis Maikls.

Anselmo bijis Maikla pirmā lielā mīlestība. Tiesa, skumjā kārtā abiem nebija iespēja pavadīt kopā visu mūžu – deviņdesmito gadu sākumā viņam tika diagnosticēs AIDS, bet 1993. gada martā viņš nomira.
Foto: Reuters/Scanpix

Kad Maikls Londonā uzstājies Fredija Merkūrija atceres koncertā, Anselmo vēl bija dzīvs, un viņš atradās publikā. Arī Merkūrijs, kā zināms, mira no AIDS izraisītām komplikācijām.

"Es devos uz skatuves, zinot, ka man jāgodina Fredijs un jālūdzas par Anselmo. Es iekšēji gribēju nomirt. Es biju nomākts par to, ka es dziedāju šī vīra, kuru tik ļoti bērnībā dievināju, dziesmas, un viņš bija nomiris tieši tādā veidā, kā to nāksies pieredzēt manam pirmajam partnerim. Manas dzīves vislabāk zināmā uzstāšanās bija veltīta manai mīlestībai, kuras dzīvība pamazām izdzisa," sacījis Maikls.

Mīļotā nāve Maiklam bija smags trieciens. "Tad viss kļuva izplūdis. Bet pat tagad, 23 gadus vēlāk, man acīs ir asaras. Viņš bija mans glābējs," "Mail Online" citējis Maiklu.

Tiek vēstīts, ka filmā ar atmiņām par Maiklu dalījušies arī tādi tuvi viņa draugi kā modele Keita Mosa, mūziķis Eltons Džons un vēl daudzi citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!