Foto: Publicitātes foto
Jau pavisam drīz – ceturtdien, 19. oktobrī – telekanālā "STV Pirmā!" startēs Latvijā līdz šim neredzēts televīzijas projekts "Caur ērkšķiem uz...", kurā skatītāji varēs seko līdzi dzīves nesaudzētu sieviešu ceļam uz pārvērtībām.

Kā atklāj projekta veidotāji, projekta dalībnieces piedzīvojušas vardarbību, bijušas spiestas cīnīties par izdzīvošanu, pārkāpušas likumu, cietušas no atkarībām, bet nu ir gatavas mainīt savu dzīvi.

Nepilna mēneša garumā viņas dzīvos labiekārtotā mājā Ādažos, dosies izbraukumos, apmeklēs nodarbības, piedalīsies dažādās aktivitātēs, ka arī ekspertu vadībā iegūs noderīgas zināšanas par skaistumkopšanu, veselīgu dzīvesveidu un personības pilnveidošanu.

Lai arī dalībnieces uz raidījumu nākušas dažādu mērķu vadītas – kāda vēlas atgūt bērnus, kāda tikt vaļā no parādiem, cita atgūt pašapziņu, sievišķību un ģimenes uzticību – viņas visas vieno visai skarba dzīves pieredze. Sievietes nākušas no vides, kur vardarbība, alkohols, nabadzība un mūžīgā cīņa par izdzīvošanu ir ikdiena, tāpēc, kā norāda telekanāla "STV Pirmā!" pārstāvji, iespējams, dažus raidījuma skatītājus šokēs dāmu tiešums, nereti vulgārais runas stils, kas pārpilns necenzētiem vārdiem, un atklāti demonstrētā seksualitāte. Taču tieši tāda ir viņu ikdiena, no kuras sociālā raidījuma laikā "Caur ērkšķiem uz..." sievietes ir apņēmības pilnas izrauties.

Dalībnieču kompānija ir raiba – skatītāji iepazīs transseksuāli Lindu, kura piedzima kā vīrietis, bet nu vēlas atbrīvoties no mazvērtības kompleksiem un kļūt par īstu dāmu, atraktīvo lauku meiteni Inesi, kura nekad iepriekš nav bijusi Rīgā un par visu vairāk sapņo izbaudīt pilsētas šarmu un kļūt skaista, kā arī lesbieti Laimu, kura augusi alkoholiķu ģimenē un jau no mazotnes rūpes par jaunāko māsu iznesusi uz saviem pleciem. Nu viņa vēlas iemācīties beidzot parūpēties arī par sevi.

Savukārt dumpīgā panku meitene un jaunā māmiņa Krista sapņo ne tikai par ikdienu bez vardarbības, bet arī jaunām kerzām, turpretim bezpajumtniece Inga par visu vairāk vēlas atjaunot attiecības ar meitu un uzsākt uzņēmējdarbību.

"Caur ērkšķiem uz..." vadītāja loma uzticēta rokmūziķim Jānim Bukumam, kuram šī būs debija TV raidījumu vadīšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!