Foto: Caters News/Scanpix/LETA

Šonedēļ par īstu sensāciju kļuva "Heritage Auctions" izsoļu nama publiskotie foto, kuros Holivudas zvaigzne Merilina Monro iemūžināta, kaila draiskojoties baseinā.

Tagad tapis zināms – Monro pikantajai fotosesijai, kas bijusi paredzēta žurnālam "Paris Match", piekritusi ar vienu noteikumu.

"Viņa man teica – lai kurā žurnālā tu šo publicē, es nevēlos redzēt Elizabeti Teilori tajā pašā izdevumā," izdevumam "New York Post" pastāstījis bilžu autors, filmu veidotājs Lorenss Šillers. Aktrisei nav paticis, ka Teilore par filmēšanos saņem krietni vien lielākus honorārus nekā viņa, un Monro fotogrāfam atklājusi – viņa vēloties studijai pierādīt, ka var nonākt uz tikpat daudz žurnālu vākiem kā Teilore.

1962. gada maijā, kad pie "Twentieth Century-Fox" studijas baseina tapuši draiskie foto, Šillers bijis vien 25 gadus vecs, bet viņš ar aktrisi bija strādājis jau divus gadus agrāk muzikālās komēdijas "Let's Make Love" uzņemšanas laikā un ar savu darbu iemantojis kinodīvas labvēlību.

Fotogrāfijas pie baseina tapa, kad Monro filmējās "Something's Got to Give", kas tā arī netika pabeigta – trīs mēnešus pēc fotosesijas Holivudas daiļava aizgāja mūžībā.

Kā atklājis Šillers, fotosesijas ideja piederējusi pašai Monro. Viņi kopā sprieduši, kurā no topošās filmas ainām vislabāk uzņemt fotogrāfija, kad aktrise ierosinājusi – viņa varētu ielekt baseinā peldkostīmā, bet iznākt no tā kaila.

Fotogrāfs arī nav slēpis, ka tolaik bijis ļoti iedomīgs – viņš savos gados jau bija guvis vairākas atzinības kā fotogrāfs un labi apzinājies savu vērtību.

"Viņa uz mani paskatījās ar stingru seju un teica: "Neesi tik pašapzinīgs, Lerij. Es tevi varu atlaist vienā sekundē." Protams, viņa mani neatlaida."

Šillera uzņemtās fotogrāfijas Monro patikušas, bet jau 11. oktobrī Ņujorkā notiks izsole, kurā 12 aktrises privātos kadrus izliks pārdošanā. Tiek lēsts, ka to cena pārsniegs 35 tūkstošus ASV dolāru.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!