Foto: Vida Press
Nedēļas nogalē Losandželosā aizvadīts ikgadējais "Padauzu gājiens" ("Slut Walk"), kurā cilvēki izgājuši ielās, lai atgādinātu sabiedrībai par sieviešu tiesībām.

Kā vēsta ārvalstu mediji, šīs akcijas dalībnieku mērķis ir pievērst līdzcilvēku uzmanību dzimumu nevienlīdzībai un sieviešu diskriminācijai, īpaši izceļot seksuālās vardarbības jautājumu.

Tāpat starp akcijas mērķiem ir mudināt cilvēkus nenosodīt citu ārējo izskatu, liekos kilogramus vai citas neatbilstības daļā sabiedrības pieņemtajiem skaistuma standartiem.

Losandželosas Padauzu gājiena patronese jau trešo gadu ir modele un bijusī striptīza dejotāja Ambera Rouza un to organizē viņas fonds, un arī šoreiz viņa bija starp spilgtākajām akcijas dalībniecēm, ar savu tērpu pat tik raibā kompānijā piesaistot daudzu skatienus.

Padauzu gājienu pirmsākumi meklējami 2011. gadā Toronto, kad kāds policists bija izteicies, ka "sievietēm ir jāpārtrauc ģērbties kā palaistuvēm", lai izvairītos no seksuāliem uzbrukumiem. Tas radīja asus protestus, un gadu gaitā šādas akcijas kļuva par starptautisku fenomenu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!