Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Piektdienas, 8. septembra, vakarā Sočos dots starts jauno izpildītāju konkursam – festivālam "Jaunais vilnis", kas tradicionāli vienuviet pulcē arī pieredzes bagātās Krievijas šovbiznesa zvaigznes.

Atklāšanas koncertā uz skatuves kāpuši tādi izpildītāji kā Sergejs Lazarevs, šobrīd daudz aprunātā un peltā Olga Buzova, grupas "Ночные снайперы" līdere Diāna Arbeņina, par Krievijas popmūzikas karali dēvētais Filips Kirkorovs un citi.

Festivāls noslēgsies 14. septembrī.

Jau vēstīts, ka šis ir pirmais gads festivāla vēsturē, kad starp jauno izpildītāju konkursa dalībniekiem nav Latvijas pārstāvju, bet potenciālo talantu vērtēšanā piekritis piedalīties latviešu dziedātājs Intars Busulis.

Atgādinām, ka pērn Latviju konkursā Sočos pārstāvēja Samanta Tīna, kura ieguva 10. vietu.

Šis ir trešais gads, kad savulaik Jūrmalā notikušais festivāls norisinās Sočos. Runas par "Jaunā viļņa" aiziešanu no Jūrmalas sākās jau 2014. gada konkursa norises laikā, kad pasākuma rīkotājs Igors Krutojs bija ņēmis ļaunā Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča pēdējā brīdī pirms konkursa noteikto aizliegumu Latvijā iebraukt Josifam Kobzonam, Valērijai un Oļegam Gazmanovam.

Pēc ilgas vilcināšanās 2015. gada sākumā oficiāli tapa zināms, ka konkurss pārcelts uz Sočiem.

Tolaik domas par konkursa aiziešanu no Jūrmalas dalījās – kamēr vieni priecājās, ka pretrunīgi vērtētais festivāls pametis Dzintarus, citi prognozēja, ka drīz vien pasākums būs atpakaļ, tomēr tagad runas par "Jaunā viļņa" atgriešanos Jūrmalā noklusušas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!