Foto: Publicitātes foto
Šogad Lietuvā, notiekot dažādiem koncertiem, izstādēm un gadatirgiem, "Galvaspilsētas dienu" apmeklētājiem bija unikāla iespēja – piedalīties "Žemaitijos pienas" organizētajā visas Baltijas čempionāta "Plēšam paši" finālā un iegūt 10 000 eiro naudas balvu. Pasākuma ideja ļoti ieinteresēja ne tikai Viļņas iedzīvotājus un pilsētas viesus, bet arī Latvijas iedzīvotājus, kuri vēlējās piedalīties konkursā, jo visus gaidīja neparasts uzdevums – pēc iespējas ātrāk saplēst "Pik-Nik" siera nūjiņu un uzlabot iepriekšējo 46 sekunžu rekordu.

Galvenais čempionāta "Plēšam paši" uzdevums – visātrāk saplēst "Pik-Nik" siera nūjiņu vismaz 30 daļās. Sākumā dalībniekiem likās, ka konkurss, kura galvenā balva ir 10 000 eiro, nav īpaši sarežģīts, taču noteikumos bija viena nianse: katrs noplēstais gabaliņš bija jāliek spēles paliktnīša lodziņā, kamēr tiek aizpildīta visa plāksnīte-paliktnītis, kā arī siera nūjiņai ir jābūt noplēstai visā tās garumā.

Izmēģināt savus spēkus un piedalīties čempionāta "Plēšam paši" finālā, kas norisinājās visā Baltijā, izrādīja vēlmi 228 "Pik-Nik" siera nūjiņu cienītāji, no kuriem 30 – Latvijas iedzīvotāji. Taču plēšanas rekordu izdevās sasniegt tikai vienam dalībniekam – lietuvietei studentei Gretai Mulskītei. Meitene ne tikai sasniedza 46 sekunžu rekordu, bet arī to uzlaboja – siera nūjiņu saplēsa tikai 41 sekundē.

Uzvarētāja atklāja, ka čempionātā "Plēšam paši" piedalījusies atkārtoti. "Piedalījos arī 2011. gadā, tāpēc, nejauši uzzinot, ka šogad atkal tiek organizēts čempionāts, nolēmu izmēģināt spēkus," – stāsta studente G. Mulskīte.

Čempionāta "Plēšam paši" uzvarētāja atzinās, ka saspringti gatavojusies visu mēnesi līdz pasākumam – trenējoties vairākas reizes nedēļā. Taujāta, vai cerēja, ka uzvarēs, meitene neslēpa, ka šāda doma bija radusies: "Bija cerība, jo mājās siera nūjiņas plēsu pietiekami labi un uzlaboju rekordu."

Studente G. Mulskīte atzinās, ka joprojām grūti noticēt, ka ieguvusi 10 000 eiro, taču atklāja arī, kādas emocijas izdzīvoja čempionāta laikā. "Visgrūtākā siera nūjiņu plēšanas laikā ir valdošā spriedze – lai nesapītos, noplēstu tik, cik vajag," – stāstīja uzvarētāja.

Meitene apliecināja, ka vēl nav izdomājusi, kā tērēs 10 000 eiro balvu, jo joprojām ir viegla šoka stāvoklī, kas iestājās, čempionātam beidzoties. "Sākumā bija grūti noticēt, protams, priecājos, bet par naudas tērēšanu vēl joprojām nedomāju," – stāstīja G. Mulskīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!