Foto: F64

Pirms nedaudz vairāk kā diviem mēnešiem tapa zināms, ka politiķis Hosams Abu Meri un uzņēmēja Linda Mūrniece nolēmuši šķirt šķietami idillisko laulību. Tagad arī bijusī iekšlietu ministre atklājusi, kāpēc pieņemts šāds lēmums.

Nesen intervijā žurnālam "Ieva" Hosams Abu Meri atklāja, ka notikušajā "mazliet vairāk vainīgs" ir viņš, bet Linda sarunā ar žurnālu "Una" tam nav piekritusi – viņa bijušo vīru nevaino.

"Neviens jau nav vainīgs viens pats. Un nav īsti, par ko vainot," skaidrojusi Mūrniece un atklāti pastāstījusi, ka, tā kā vīrs darbojas politikā, viņam dažkārt nav atlicis laika kopīgajām ģimenes lietām un sievai, un pašai Lindai ar to bijis grūti samierināties.

"Mūsu lēmums šķirties ir egoistisks, jo viens no mums varētu piekāpties, piemēram, es varētu braukt uz laukiem kopā ar draugiem, bērniem vai viena pati, bet es gribēju braukt ar vīru, jo esmu precējusies. Un to arī pieprasīju – gribu ar tevi! Viņš atbildēja – man ir sēde vai komandējums. Es neatkāpos no tā, ka gribu ar viņu kopā pavadīt vairāk laika, nekā viņš var dot, un viņš neatkāpās no saviem pienākumiem. Neteikšu, ka ir viegli izšķirties, bet tas ir racionāls lēmums," spriedusi Linda.

Pēc šķiršanās abiem gan izdevies saglabāt draudzību, un, kā atzinusi pati Mūrniece – varbūt bijis vērts pazaudēt vīru, lai iegūtu ļoti labu draugu.

"Pirms tam mūsu draudzība nebija tik tuva. Kad Hosams aktīvi iesaistījās politikā, mūsu attiecības vairs nebija tik labas kā iepriekš un ne tuvu tik labas, kādas tās ir tagad," atklājusi Mūrniece.

Foto: Publicitātes foto
Uz vakariņām ar bijušo vīru viņa tagad pucējoties, un tiekoties abi daudz vairāk sarunājas. Tāpat Linda pieļauj, ka kādreiz atkal varētu atjaunot romantiskas attiecības.

"Noteikti neizslēdzu tādu iespēju. Mēs redzam, ka šis ir veids, kā abiem sakārtot savu galvu. Arī man sevi ir jāizvērtē," atzinusi bijusī ministre, neslēpjot – viņa ir ļoti prasīga pret citiem.

Atskatoties uz laulībā aizvadīto laiku, Mūrniece atklājusi – tieši ar Hosama atbalstu viņa soli pa solim atguvusi pašapziņu, kas bija zaudēta pēc pirmās laulības šķiršanas un smagā dzīves posma politikā. Mainījušās ir arī viņas dzīves vērtības.

"Šo gadu laikā man ir izstrādājušās arī daudz skaidrākas prioritātes. Tāpēc notika tas, kas notika, jo manas prioritātes ir vīrs, bērni un draugi. Loģiski, ka vīrietim ir citādi. Kad biju politikā, darbs ņēma virsroku, nevarēju tik viegli izkāpt no mašīnas, kurā biju ierauta," intervijā žurnālam "Una" spriedusi Linda Mūrniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!