Foto: twitter.com
Pēdējos gados sociālajos tīklos atsaucību guvušas vairākas kustības, kas, taisnības labad gan jāsaka, drīzāk dēvējami par stulbingiem – publiska dižošanās ar celulītu, lepošanās ar spalvainām padusēm un citas visnotaļ bezjēdzīgas akcijas. Dažkārt gan sociālie tīkli noder arī kam lietderīgākam.

Indijas pilsētas Čandīgarhas iedzīvotāja Varnika Kundu augusta sākumā sociālajā tīklā "Facebook" padalījās ar satraucošu stāstu, kurā viņa atklāja, ka divi vīrieši pusnaktī, kad viņa ar auto braukusi mājās, mēģinājuši viņu nolaupīt. Jaunā sieviete aicināja citas dāmas būs piesardzīgām un uzmanīties.

Šis ieraksts izpelnījās lielu sabiedrības un mediju ievērību, un daudzi 29 gadus vecajai sievietei ne tikai pauda atbalstu, bet arī izteica pateicību par to, ka viņa nav klusējusi un publiski dalījusies ar savu stāstu.

Savukārt viens no hinduistu nacionālistu partijas "Bharatiya Janata Party" līderiem Ramvīrs Bati raidsabiedrībai CNN vēlāk klāstīja – incidents, iespējams, nemaz nebūtu noticis, ja sieviete tik vēlu nebūtu atradusies ārpus mājām.

Politiķa paziņojums daudzām Indijas sievietēm šķitis pagalam diskriminējošs un muļķīgs, un izdevums "Mashable" vēsta, ka viņa teiktais daiļā dzimuma pārstāves pamudinājis sociālajos tīklos aizsākt jaunu protesta akciju "#AintNoCinderella" jeb "es neesmu Pelnrušķīte", tādējādi uzsverot savas tiesības atrasties ārpus mājas arī pēc pusnakts.

Šīs akcijas ietvaros sievietes globālajā tīmeklī dalās ar bildēm, kurās viņas pusnaktī iemūžinātas ārpus mājām – pastaigājoties pa pilsētu, izklaidējoties un darot daudz citu lietu, un neilgā laikā kustība iemantojusi lielu popularitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!