Foto: Shutterstock
Kad, cik bieži, ar cik partneriem un kā – šie ir tikai daži ar seksu saistīti jautājumi, kas nodarbina ļaužu prātus. Visbeidzot zinātnieki izpētījuši, cik bieži mīlēties skaitās normāli.

Kinsija institūta ASV eksperti nesen veikuši pētījumu "Sekss, reprodukcija un dzimums", kurā noskaidrots – to, cik bieži sievietes un vīrieši nedēļā nodarbojas ar seksu, ļoti ietekmē cilvēka vecums.

Izdevums "Medical Daily", atsaucoties uz pētījumu, vēsta, ka visbiežāk sekss ir cilvēkiem vecumā no 18 līdz 29 gadiem. Sievietes un vīrieši, kas ietilpst šajā vecuma grupā, mīlējas vidēji 112 reizes gadā jeb aptuveni divas reizes nedēļā.

Tajā pašā laikā cilvēki vecuma grupā no 30 līdz 39 gadiem mīlas priekiem ļaujas vidēji 86 reizes gadā jeb 1,6 reizes nedēļā. Savukārt tie, kuri ir vecumā no 40 līdz 49 gadiem, ar seksu nodarbojas vien 69 reizes gadā.

Pētnieki secinājuši, ka vecums, pienākumi pret ģimeni, stress un dažādas veselības problēmas fiziski un garīgi ietekmē vēlmi nodarboties ar seksu. Tāpat secināts, ka dzimumtieksmi ietekmē ne tikai faktiskais vecums, bet arī tas, cik vecs vai jauns sirdī jūtas katrs indivīds.

"No šiem pētījumiem izriet, ka, kļūstot vecākiem, cilvēkiem palielinās iespēja iedzīvoties hroniskās veselības problēmās, un tas savukārt negatīvi ietekmē seksuālo aktivitāšu biežumu un kvalitāti," izdevums citējis pētījuma autorus.

Tāpat norādīts, ka lielu lomu spēlē laulība. Izpētīts, ka 34% precētu pāru ar seksu nodarbojas aptuveni divas līdz trīs reizes nedēļā, 45% – dažas reizes mēnesī, savukārt 13% – tikai pāris reizes gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!