Foto: F64/DELFI/Inese Kalniņa
Ceturtdien, 3. augustā, 45. jubileju svin populārais latviešu hokejists Sandis Ozoliņš. Viņš ierindojams to pašmāju vīriešu vidū, kuri, gadiem ejot, nav zaudējuši šarmu un vēl aizvien liek dāmu sirdīm pukstēt straujāk, un "Delfi Izklaide" atgādina vēl desmit latviešu kungus, kuri turpina valdzināt arī pēc 45 gadu sliekšņa pārkāpšanas.

Enerģijas lādiņš – Ints Teterovskis

Foto: F64
Diriģents, kurš šī gada maijā atzīmēja 45. dzimšanas dienu, bieži gozējies iekārojamāko Latvijas brīvo vīriešu sarakstos. Par savu privāto dzīvi viņš vienmēr runājis izvairīgi, bet tas viņam nav traucējis iemantot daudzu dāmu simpātijas.
Gan diriģenta iznesība, gan sirsnīgais acu skatiens un smaids, gan jauneklīgais ģērbšanās stils un aktīvais dzīvesveids piesaista uzmanību un atšķir no daudziem citiem vienaudžiem, kuri, tuvojoties pusmūžam, pamanās tikt pie alus vēderiņa un zaudē krietnu devu agrākās enerģijas.

Vienmēr uzvalkā – Žoržs Siksna

Foto: DELFI
Ieraugot šajā sarakstā Žorža Siksnas vārdu, kāds, iespējams, kliegs, ka topa veidotāji neko nesaprot, bet grūti nepiekrist tam, ka pieredzes bagātajam skatuves māksliniekam piemīt vārdos neaprakstāma harisma.
Siksna šovasar atzīmēja 60. jubileju, un jau vairākus gadus viņš bauda laimi kopā ar par sevi vairāk nekā 20 gadus jaunāku sievieti. Tāpat Žoržs ir viens no tiem māksliniekiem, kurš nekad uz skatuves nekāps džinsos vai T-kreklā – viņš vienmēr uzstājas uzvalkā, un, iespējams, tieši tur slēpjas dziedātāja valdzinājuma noslēpums.

Vienkārša elegance – Vilis Daudziņš

Foto: LETA
Starp tiem pašmāju aktieriem, kuri liek atskatīties, noteikti ierindojams Vilis Daudziņš, kurš novembrī svinēs 47. dzimšanas dienu.
Lai gan viņš, gluži tāpat kā vairums viņa Jaunā Rīgas teātra kolēģu, nav biežs dažādu publisku burziņu apmeklētājs, retajās reizēs, kad Daudziņš ierodas uz kādu saviesīgu pasākumu, viņš (parasti kopā ar sievu Zani) pamanās nozagt lauvas tiesu uzmanības kā viens no elegantākajiem kungiem.

Rokzvaigzne ar stilu – Raimonds Bartaševičs

Foto: F64
Sievietēm patīk sava ceļa gājēji – vīrieši, kuri nebaidās izpaust savu individualitāti, būt spilgti un pamanāmi. Starp tādiem noteikti ierindojams pašmāju leģendārās grupas "Pērkons" solists Raimonds Bartaševičs, kurš dzimis 1953. gadā.
Ikdienā viņš projektē virtuves, un radošais skats uz dzīvi un lietām izpaužas arī viņa tēlā. Mazā bārdiņa, neparastā piegriezuma bikses, gredzeni un citas rotaslietas, lielākoties aiz saulesbrillēm paslēptās acis rada noslēpumaina vīrieša iespaidu, kas savienojumā ar "Pērkona" hitiem liek spiegt dažāda vecuma fanēm. Pat tām, kuras to nekad neatzīs.

Šarmantā "sudrablapsa" – Rolands Zagorskis

Foto: Publicitātes foto/Inese Kalniņa
Ja būtu jāveido pašmāju valdzinošāko "sudrablapsu" (angliski tik skanīgā "silver fox", ar ko raksturo kungus, kuri ar šiku nosirmo, latviskojums) sarakstu, tad aktieris Rolands Zagorskis noteikti būtu starp tā līderiem.
67 gadus vecais kungs pēdējā laikā piedzīvojis izskata izmaiņas, un daži viņu atpazīst tikai pēc izteikti sirmā matu ērkuļa – vīrietis zaudējis svaru, un tas vēl izsteiksmīgākus darījis viņa sejas vaibstus.

1,98 m pievilcības – Ainars Bagatskis

Foto: Sputnik/Scanpix
To, ka pievilcīgi ir ne tikai hokejisti, apliecina bijušais basketbolists Ainars Bagatskis. Šopavasar 50 gadu slieksni pārkāpušais treneris vēl aizvien apbur ar jauneklīgu izskatu, un sirmie mati viņa tēlam piešķir papildu pievilcību.
Atšķirībā no dažiem citiem populāriem pašmāju sportistiem (it īpaši basketbolistiem), Bagatskis sev nav pievērsis lieku uzmanību ar privātās dzīves skandāliem vai pārlieku aizraušanos ar uzdzīvi, radot īsta profesionāļa tēlu, kas, protams, patīk ne tikai sporta faniem, bet arī daiļā dzimuma pārstāvēm.

Otrā jaunība – Valērijs Maligins

Foto: LETA
Pašmāju uzņēmēju vidū netrūkst vīriešu, kuri izstaro harismu un dzīves pieredzi, bet daži uz viņu fona īpaši izceļas. Starp tādiem minams "Olainfarm" prezidents Valērijs Maligins, kurš apliecinājis, ka 50 ir jaunie 40. Vai pat 30.
Kopš miljonārs uzsāka attiecības ar aktrisi un mākslinieci Elīnu Dzelmi, viņa vārds arvien biežāk parādījās arī dzeltenās preses slejās, un nešķita, ka pats Maligins par to bēdātos. Līksma ballīte par godu sievas 30. dzimšanas dienai un masku balles apmeklēšana tēlā, kas liek trīt mēles, pievērš uzmanību, un, kamēr vieni rauc degunus par cienījamā kunga "otro jaunību", citi atzīst – tas ir apskaužami.

Balss, kas uzdzen skudriņas – Ģirts Ķesteris

Foto: DELFI
Dailes teātra zvaigzne 14. februārī atzīmēja 53 gadu jubileju, un, ja kādam prasa nosaukt seksīgāko vīrieti Latvijā, bieži vien kā pirmais variants izskan tieši Ķestera vārds. Tam var piekrist, tam var nepiekrist, bet par kaut ko tas liecina.
Gadu gaitā Ķesteris ierindojies dažādos Latvijās publicētos pievilcīgāko un iekārojamāko vīriešu topos, un simpātijas viņš izpelnījies ne tikai ar vīrišķīgo stilu un fizisko formu (kas, starp citu, ar gadiem, šķiet, kļūst tikai labāka), bet arī balss tembru. Ne velti savulaik viņš ir ierunājis erotiskās filmas.

Brāļi, uz kuriem jāatskatās – Juris un Andrejs Žagari

Foto: DELFI/F64
Šis saraksts nebūtu pilnīgs, ja tajā neiekļautu šarmantos brāļus Žagarus. Vecākais no viņiem – režisors un uzņēmējs Andrejs Žagars – rudenī svinēs 59. dzimšanas dienu, bet jaunākajam brālim, aktierim un uzņēmējam Jurim Žagaram, šī gada sākumā apritēja 56 gadi.
Ne velti daudzi Žagarus uzskata par dvīņiem – abus raksturo izteikti vīrišķīgi sejas vaibsti, stalts stāvs un iznesība, kas, gadiem ejot, neizzūd. Andrejs ir švītīgāks un visbiežāk sabiedrībā redzams labi pieguļošos uzvalkos, Juris turpretim priekšroku dod ikdienišķākam stilam, noteiktos gadījumos gan elegancē neatpaliekot, un brāļus vieno kopīga iezīme – ienākot telpā, viņiem pievēršas daudzu dāmu skatieni.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!