Foto: AP/Sputnik/Scanpix

Izdevums "Forbes" publicējis jauno Krievijas ietekmīgāko slavenību sarakstu, un šogad tā līderis ir hokejists Aleksandrs Ovečkins.

"Forbes" Krievijas slavenību reitings tiek veidots, ņemot vērā trīs faktorus – gada ieņēmumus, mediju uzmanību un to, cik liela interese par personu ir interneta lietotājiem jeb cik bieži viņa vārds meklēts "Yandex".

Pērn saraksta pirmajā vietā ierindojās tenisiste Marija Šarapova, bet šogad viņas vietā gozējas Ovečkins – viņš gada laikā nopelnījis 14 miljonus ASV dolāru, un tas viņam ļāvis no "Forbes" topa piektās pozīcijas nokļūt pirmajā vietā.

Šarapova ietekmīgāko Krievijas slavenību topā piedzīvojusi pamatīgu kritienu – no pirmās vietas viņa noslīdējusi uz 19. pozīciju, un tenistes ieņēmumi no 21,9 miljoniem pērn sarukuši līdz nieka trim miljoniem šī gada laikā.

Tāpat ne visai veiksmīgi šis gads aizritējis grupas "Leningrad" solistam Sergejam Šnurovam, kurš pērn bija "Forbes" saraksta otrajā vietā, bet šogad ir 12. pozīcijā – topa veidotāji aprēķinājuši, ka viņa ienākumi sarukuši no 11 miljoniem līdz pieciem.

"Forbes" ietekmīgāko Krievijas slavenību top 10 un viņu ieņēmumi gada laikā:

Hokejists Aleksandrs Ovečkins – 14 miljoni ASV dolāru

Dziedātājs Filips Kirkorovs – 7,4 miljoni

Dziedātājs Grigorijs Ļepss – 6 miljoni

Reperis Timati – 6,6 milljoni

Dziedātājs Dima Bilans – 6 miljoni

Hokejists Jevgēņijs Malkins – 9,5 miljoni

Dziedātājs Jegors Krids – 4 miljoni

Hokejists Sergejs Bobrovskis – 8,5 miljoni

Operzvaigzne Anna Ņetrebko – 7,5 miljoni

Žurnāliste Ksenija Sobčaka – 2 miljoni

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!