Foto: Reuters/Scanpix
Daudzi cilvēki, kuri dzīvi vada bez nopietnām attiecībām, ir saskārušies ar situāciju, kad jādodas uz kādu ģimenes pasākumu un ir skaidrs – no uzmācīgiem radu jautājumiem un pamācībām par mīlestības meklējumiem nebūs iespējams atkauties. Ķīnā tam ir vienkāršs risinājums – iespēja nolīgt viltus draudzeni vai draugu.

Aģentūra "Reuters" šonedēļ publiskojusi fotostāstu par ķīniešu blogeri Džao Jupingu, kura izmēģinājusi, kā tas ir – kļūt par viltus draudzeni puisim uz svētku brīvdienām.

Jaunā sieviete atzinusi, ka viņas uzmanību piesaistījušas daudzās interneta vietnes un mobilās aplikācijas, kurās vientuļi cilvēki meklē iespēju noalgot partnerus, ko iepazīstināt ar ģimenes locekļiem.

Tādējādi vīrieši un sievietes, kuriem dažādu iemeslu dēļ nav attiecību, izvairās no radinieku nogurdinošajiem spriedelējumiem par to, cik svarīgi ir atrast otro pusīti ģimenes veidošanai un dzimtas turpināšanai.

Blogere nolēmusi ļauties eksperimentam, ievietojusi sludinājumu kādā no daudzajām vietnēm ar piedāvājumu kļūt par pavadoni un no 700 pretendentu pulka izvēlējusies vienu, kuru pavadīt uz ķīniešu Jaunā gada svinībām pie viņa ģimenes.

Par savu pakalpojumu viņa papildu maksu nav vēlējusies – vienīgais nosacījums bijis ceļa izdevumu apmaksāšana. Kā izpētījis "Reuters", parasti šādas izglītotas un pievilcīgas "viltus draudzenes" pakalpojumu izmaksas svārstās no aptuveni 450 līdz 1500 ASV dolāriem dienā. Ar lielākajām izmaksām, protams, ir jārēķinās dažādu svētku laikā, kad daudzi dodas viesos pie savām ģimenēm.

Brīvdienas jaunā sieviete pavadījusi kopā ar 30 gadu slieksni pārkāpušo Vangu Kvaņmingu un viņa ģimeni. "Uz viņu tiek izdarīts liels spiediens, lai viņš beidzot atrastu sievu, un viņam patiešām bija nepieciešams noīrēt draudzeni," aģentūrai "Reuters" atzinusi stāsta galvenā varone.

Foto: Reuters/Scanpix
Pirms došanās pie puiša vecākiem viņi vienojušies par noteikumiem un noslēguši līgumu – tas noteica, ka nebūs nekādas skūpstīšanās, gulēšanas kopā un alkohola lietošanas, bet meitene piekrita palīdzēt mājas darbos.

Kad pāris ieradies pie Kvaņminga ģimenes, puiša māte respektējusi dēla lūgumu pārlieku viņus netraucēt un netincināt par attiecībām, un blogere pēc atgriešanās Pekinā savā blogā atzina, ka šī bijusi lieliska pieredze.

Tiesa, jaunais vīrietis pēc viesošanās nolēmis atklāt mātei patiesību, jo baidījies, ka situācija varētu sarežģīties un radīt viņai liekus pārdzīvojumus. "Reuters" arī sazinājies ar puiša māti, kura atzinusi – viņa nedusmojas par šādu pavērsienu, bet tas arī nav mazinājis viņas vēlmi, lai dēls pēc iespējas ātrāk atrod sev līgavu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!