Foto: DELFI
Jau pavisam drīz – no 20. līdz 23. jūlijam – Dzintaru koncertzālē norisināsies starptautiskais festivāls "Laima Rendez Vous Jūrmala", kura ietvaros uz skatuves kāps arī prāvs pulciņš Krievijas šovbiznesu zvaigžņu. Pasākuma gaidās tā organizatori piedāvā nelielu ieskatu kaimiņvalsts mākslinieku prasībās.

Kā atklāj festivāla rīkotāji, pirms kāpšanas uz skatuves mākslinieki savu laiku pavada gan viesnīcu istabiņās, gan grimētavās, un, rūpējoties par savu labsajūtu, zvaigžņu prasības svārstās no pavisam piezemētām līdz pat izteikti individuālām.

Īpašu uzmanību mākslinieki pievērš savam naktsmieram. Gan Grigorijs Ļepss, gan Valērijs Ļeontjevs un arī citas zvaigznes norādījušas, ka viesnīcu guļamistabās jābūt pilnīgai tumsai, bez mazākā gaismas stariņa. Ļeontjevs pat uzstājis, ka mērķa sasniegšanai logus jāaizlīmē ar melnu, necaurspīdīgu papīru vai biezu, melnu līmlenti.

Būtiska sastāvdaļa viesu uzņemšanā ir pasažieru pārvadājumiem, un māksliniekiem svarīgi ir ne tikai tas, ar kādiem auto vizināties, bet arī tas, kas viņus vadā, un šoferiem ir jāatbilst stingrām prasībām.

Piemēram, puišu grupa "MBAND" pieprasa vīriešu dzimuma pieredzējušu šoferi, kurš nedrīkst komunicēt ar māksliniekiem brauciena laikā. Arī Ļepss norādījis, ka šoferis nedrīkst neko stāstīt un komentēt, kā arī runāt pa telefonu ar kolēģiem vai draugiem. Arī smēķēt automašīnā šoferim ir aizliegts, lai gan pats mākslinieks to dara.

Ekstravagantā dziedātāja Lolita norādījusi, ka automašīnā nedrīkst arī skanēt fona mūzika.

Novārtā nav atstāts arī alkoholisko dzērienu klāsts, izvēloties dažādu veidu vīnus, konjakus un viskijus. Daži mākslinieki arī nav kautrējušies atgādināt, ka klātesošām jābūt glāzēm un korķviļķim.

Daži uzmanību pievērsuši it kā pavisam nebūtiskām detaļām – piemēram, Stass Mihailovs uzsver, ka papīra salvetēm noteikti jābūt kvadrātainā kartona kastītē.

Arī medicīniskais personāls mēdz būt iekļauts mākslinieku prasībās, bet īpašu uzmanību tam pievērš Ļepss, kuram jau divas stundas pirms koncerta un līdz pat tā beigām nepieciešams ārsts-foniatrs (ausu-kakla-deguna slimību speciālists, kurš specializējies balsenes slimību ārstēšanā), kura rīcībā jābūt dažādiem ārstnieciskiem preparātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!