Foto: Vida Press
Daudziem filmas "Ghostbusters" ("Spoku mednieki") otrās daļas skatītājiem atmiņā palicis mazulis Oskars, kuru atveidoja dvīņubrāļi Henrijs un Viljams Doičendorfi. Tagad filmas fani saņēmuši skumjas ziņas.

Kā vēsta populārā kino vietne "IMDb.com", viens no dvīņubrāļiem – Henrijs Doičendorfs (attēlā kopā ar aktrisi Sigurniju Vīveri filmas uzņemšanas laikā) – 29 gadu vecumā zaudējis dzīvību.

Kā viņa nāves iemesls tiek minēta pašnāvība – jaunais vīrietis pakāries.

Atšķirībā no daudziem citiem mazuļiem, kuri savas pirmās lomas izmanto kā atspērienu vairāk vai mazāk veiksmīgas aktiera karjeras veidošanā, brāļiem Doičendorfiem dalība "Spoku mednieku" filmā un tai veltītā dokumentālajā darbā, kura iznākšana paredzēta šogad, tā arī palika vienīgā kino pieredze.

Par brāļu dzīvi pēc dalības 1989. gada filmā bija zināms maz, bet ārzemju mediji vēsta, ka viņi karjeru veidojuši kā cīņu mākslu pasniedzēji un treneri.

Publiski nedaudz vairāk par Henrija likteni atklājis viņa brālis. Henrijam 2008. gadā diagnosticēti šizoafektīvi traucējumi, un pēdējie deviņi dzīves gadi izvērtušies smagā cīņā ar slimību.

"Viņš piedzīvoja halucinācijas, dažādas mānijas un depresiju. (..) Dzīves izskaņā viņš dzirdēja 25 balsis. Katru ar savu personību un viedokli, bet vairumam no tām Henks nepatika," brāļa cīņu raksturojis Viljams.

"14. jūnijā viņš zaudēja cīņu ar šizofrēniju. (..) Es viņu atcerēšos kā savu labāko draugu, partneri, brāli un drosmīgāko cilvēku, kuru jebkad esmu pazinis," par traģisko pavērsienu vēstījis viņa brālis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!