Foto: AFP/Scanpix

Portugāļu futbola zvaigzne Krištianu Ronaldu ir tik slavens, bagāts un titulēts, ka tā vien šķiet – bez zvaigžņu slimības tur neiztikt. Tomēr ir daudzi fakti par talantīgo sportistu, kas pārsteigs skeptiķus – ar viņu labsirdībā reti kura slavenība var sacensties.

32 gadus vecais futbolists ir ne tikai viens no pasaulē veiksmīgākajiem un labāk atalgotajiem sportistiem, bet arī gādīgs tēvs – viņš audzina septiņus gadus veco dēlēnu Krištianu Ronaldu junioru, nesen surogātmāte laida pasaulē Ronaldu dvīņus, un tiek mēļots, ka pasaulē gaida ierodamies sportista ceturto bērnu.

Ronaldu māte vairākās intervijās atzinusi, ka viņas dēls vienmēr bijis ļoti emocionāls un bieži laukumā nav spējis valdīt asaras. Tieši Ronaldu raudāšana pēc smagiem zaudējumiem daudziem futbola līdzjutējiem liek smīkņāt par to, ka iedomīgā zvaigzne nespējot samierināties ar zaudējumu.

Tomēr Krištianu ceļš vienmēr nav bijis veiksmes un panākumu gaismas apspīdēts. Ronaldu uzauga ne pārāk pārtikušā ģimenē, tādēļ viņš ar lielu azartu atbalsta trūcīgus jaunos censoņus. Turklāt 15 gadu vecumā viņam tika diagnosticēta paātrināta sirdsdarbība, kas varēja pārvilkt strīpu sportista karjerai, bet ar lāzeroperācijas palīdzību šī kaite tika izārstēta, un nu viņš ir cītīgs naudas ziedotājs slimo bērnu atbalstam. Bet ne tikai.

Donors

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on Jun 13, 2017 at 11:08am PDT

Atšķirībā no daudziem saviem kolēģiem, Ronaldu nevar palepoties ar kādu tetovējumu. Viens no iemesliem, kādēļ viņš nav izrotājis savu ķermeni ar tinti, ir vēlme regulāri ziedot asinis, ko nevar darīt cilvēks, kuram nesen radīts tetovējums.

Tiek ziņots, ka Ronaldu ziedo asinis vairākas reizes gadā, un viņš ir viens no tiem sabiedrībā zināmajiem cilvēkiem, kurš savu popularitāti izmanto, lai iedvesmotu arī citus sekot viņa piemēram un kļūt par donoriem.

Dāsns vedējtēvs

Slavenā futbolista aģenta darbs ir spraigs, bet arī ienesīgs. Un Ronaldu aģents Horhe Mendess 2015. gadā ar uzviju izbaudīja to, ko spēj sniegt draudzība ar zvaigžņoto talantu.

Kad Horhe gatavojās tādam nozīmīgam pasākumam kā iestūrēšana laulības ostā, viņš vedējtēva godā vēlējās redzēt tieši Krištianu Ronaldu.

Ronaldu bija tika aizkustināts par šo Mendesa lūgumu, ka dāvanā jaunajam pārim sniedza veselu Grieķijas salu. Tik dāsns vedējtēvs spēj manāmi paildzināt medusmēnesi, jo nu jaunlaulātajiem bija pašiem savs paradīzes nostūris.

Rūpīgs komandas biedrs

2014. gadā klubs "Real Madrid" UEFA Čempionu līgas finālā pieveica Madrides klubu "Atletico" un ieguva savu desmito Eiropas labākā futbola kluba trofeju. Prieka pārņemtais Ronaldu nolēma šo titulu atzīmēt, apdāvinot komandas biedrus.

Ronaldu visiem sava kluba biedriem pasniedza dāvanā "Bulgari La Decima" pulksteņus, kas maksā vairāk nekā astoņus tūkstošus eiro gabalā.

Lai padarītu šo žestu vēl personiskāku, katrā pulkstenī bija iegravēts attiecīgā spēlētāja vārds.

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on Jan 21, 2016 at 4:52am PST

Pateicīgs dēls

A post shared by @doloresaveiroofficial on Jun 4, 2017 at 6:19am PDT

Par rūpēm un audzināšanu pateicīgais dēls 2015. gadā savai mātei dzimšanas dienā pasniedza ļoti dārgu un skaistu dāvanu – "Porsche" automašīnu. Nu Doloresa Aveiru varēja vizināties sniegbaltā sporta automobilī.

Atgādinām, ka Ronaldu uzauga Madeirā ne visai pārtikušā ģimenē. Viņa tēvs bija dārznieks pilsētas apsaimniekošanas uzņēmumā, bet māte – pavāre, un mazais Ronaldu bija jaunākais no četriem bērniem.

Ronaldu tēvs Hosē Aiveru cīnījās ar alkoholismu un nomira, kad dēls bija 20 gadus vecs. Nāves iemesls bija aknu ciroze. Tas izskaidro, kādēļ slavenais futbolists vispār nelieto alkoholu.

A post shared by @doloresaveiroofficial on Nov 7, 2016 at 7:46am PST

Augstsirdīgs atbalsts

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on Jul 12, 2016 at 10:03am PDT

2016. gadā Eiropas futbola čempionāts Portugāles izlasei neritēja tik gludi, kā gribētos. Turklāt fināla spēli pret Francijas izlasi komandas kapteinis Ronaldu traumas dēļ vēroja no rezervistu soliņa – viņš laukumu bija spiests pamest jau 25. minūtē.

Kad Ronaldu tika pie čempionāta "Sudraba buča", viņš to atdeva savam komandas biedram Nani, kurš pēc komandas līdera traumas krietni palīdzēja virzīt portugāļus pretī sīvai uzvarai pār mājiniekiem francūžiem. Nani pateicībā savā "Instagram" kontā vēstīja, ka Krištiano ir iedvesma visai komandai un, ka viņš nav tikai čempions, bet īsts līderis laukumā, gan ārpus tā.

Vēlāk arī tika ziņots, ka Ronaldu prēmiju, ko saņēmis par uzvaru 2016. gada Eiropas futbola čempionātā, ir ziedojis labdarībai. Visu prēmijas summu – 275 tūkstošus eiro – Ronaldu ir pārskaitījis labdarības fondam cīņai ar bērnu onkoloģijas slimībām.

A post shared by Luís Nani (@luisnani) on Jul 10, 2016 at 4:47pm PDT

A post shared by Luís Nani (@luisnani) on Jul 10, 2016 at 4:52pm PDT

Milzīgs atbalsts bērniem

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on Mar 23, 2017 at 9:46am PDT

Kaut Ronaldu nav saticis tādu mūža mīlestību, lai ar viņu radītu kopīgas atvases, viņš jau ir mīlošs tēvs trim bērniem, kuri nākuši pasaulē ar surogātmātes starpniecību.

Ronaldu mīlestība pret bērniem izpaužas arī dāsnā atbalstā – viņš veicis neskaitāmus naudas ziedojums slimu bērnu atbalstam.

Viens piemērs rodams 2014. gadā, kad slavenajam futbolistam tika lūgti futbola apavi un krekls labdarības izsolei. Līdzekļi tika vākti 10 mēnešus veca bērniņa operācijai. Ronaldu ne tikai ziedoja lūgtās privātās mantas, bet arī sedza visus operācijas izdevumus 74 tūkstošu eiro apmērā.

Savulaik viņš ziedojis teju sešus miljonus eiro Nepālas zemestrīcē cietušajiem, kā arī 2016. gadā Čempionlīgas izmaksāto bonusu 600 tūkstošu eiro apmērā viņš aģentu lūdza nodot labdarībai.

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on Jun 14, 2017 at 1:20am PDT

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on Mar 15, 2017 at 11:17am PDT

Sāpju remdētājs

Foto: Vida Press
Kā zināms, Ronaldu nav vienaldzīgs pret bērniem. Viņa iejūtību lieliski apliecina kāds atgadījums 2015. gadā, kad futbola talantam gadījās misēklis laukumā.

Iesildoties spēlei pret Madrides "Atletico", Ronaldu izpildītais brīvsitiens ne tuvu netrāpīja vārtos, bet gan pa kāda maza līdzjutēja galvu.

Futbolists ātri vien lika aizmirst trieciena sāpes, pasniedzot puisēnam dāvanā savu treniņa kreklu, kas lika mazajam zēnam pār vaigiem birdināt aizkustinājuma asaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!