Foto: Privātais arhīvs
Daudzi latviešu izcelsmes sportisti karjeru kaldina ārzemēs un tur guvuši ne tikai žilbinošus panākumus un iemantojuši līdzjutēju sajūsmu, bet arī atraduši mīlestību un izveidojuši romantiskas attiecības ar simpātiskām citu tautību meitenēm.

"Delfi Izklaide" piedāvā apkopojumu ar piecām pamanāmākajām ārzemju skaistulēm, kurām izdevies savaldzināt nopelniem bagātus un daudzsološus latviešu sportistus.

Māris Štrombergs un filipīniete Nataša

Foto: Instagram.com/natasha_stromberga/

ASV dzīvojošais divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs pērn rudenī pēc vairāku gadu ilgas draudzības mija gredzenus ar mīļoto sievieti, filipīniešu izcelsmes amerikānieti Natašu (abi attēlā), kura pēc kāzām pieņēma vīra uzvārdu.

Nataša un Māris saderinājās 2015. gadā. Latviešu sportists mīļotajai gredzentiņu pasniedza ļoti zīmīgā datumā – savā 28. dzimšanas dienā.

Savukārt Māra un Natašas kāzas notika ļoti gleznainā vietā brīvā dabā – tuksneša un klinšu ieskautajā Arizonas štata pilsētā Sedonā. Ceremonijā piedalījās pāra tuvākie draugi un radinieki, kā arī abi ģimenes mīluļi – suņuki.

Zemgus Girgensons un amerikāniete Keitija

Foto: Instagram.com/zemgus94/

Savukārt latviešu hokejists Zemgus Girgensons, kurš spēlē Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Bufalo "Sabres", jau vairākus gadus ir kopā ar amerikānieti Keitiju Salivanu (abi attēlā).

Pāris attiecības sākumā uzturējis no attāluma. Kā intervijās stāstījis Girgensons, viņu un Keitiju šķīruši vairāki simti kilometru, jo mīļotā dzīvoja un mācījās Pitsburgā.

Pērn Keitija pabeidza studijas, un abi beidzot uzsāka kopdzīvi hokejista īrētajā dzīvoklī Bufalo. Šo gadu laikā Girgensona mīļotā paviesojusies arī Latvijā un iepazinusies ar sportista tuviniekiem.

Winter fun ❄️☃️

A post shared by Zemgus Girgensons (@zemgus94) on Jan 28, 2017 at 1:34pm PST

Happy 4 years with the best girl! Every day is better with you around 😊❤️

A post shared by Zemgus Girgensons (@zemgus94) on Dec 4, 2016 at 6:48am PST

❤️

A post shared by Zemgus Girgensons (@zemgus94) on Aug 6, 2016 at 3:14pm PDT

Elvis Merzļikins un šveiciete Luana

Foto: Instagram.com/merzly/

Latvijas hokeja valstsvienības vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš dzīvo un karjeru kaldina Šveicē, jau vairākus gadus ir kopā ar šveicieti Luanu Emauelu Kratigeru (abi attēlā).

Intervijās Merzļikins stāstījis, ka viņš ar Luanu iepazinies drīz pēc tam, kad pārcēlies uz dzīvi Šveicē. Tiesa, sākumā starp abiem bijusi tikai draudzība, kas vēlāk pāraugusi romantiskās attiecībās.

Merzļikins savas gaitas aktīvi dokumentē "Instagram" tīklā, un sportists labprāt dalās ar mīlas pilniem kadriem, kuros viņš iemūžināts kopā ar daiļo Luanu. Savukārt nesen pāris bija devies eksotiskā ceļojumā uz Maldīvu salām.

Ernests Gulbis un krieviete Tamara

Foto: Privātais arhīvs/AFP/Scanpix

Maijā notika ļoti romantisks pavērsiens latviešu tenisista Ernesta Gulbja mīlas dzīvē – viņš saderinājās ar krievu modeli Tamaru Kopalejšvili (abi attēlā).

Šo priecīgo vēsti Tamara plašākai sabiedrībai paziņoja ar sociālā tīkla "Facebook" starpniecību. Savukārt runas, ka tenisistam izveidojušās attiecības ar krievu modeli, izskanēja aizvadītā gada pavasarī. Tiesa, Gulbja līgaviņa ir visai noslēpumaina – lai gan viņa virtuālajā vidē labprāt publiskojusi savu attiecību statusu, par citiem dzīves notikumiem viņa klusē.

Tiesa, pēdējā laikā Gulbim profesionālajā tenisā nav smaidījusi veiksme, bet nesenā intervijā ārzemju medijiem viņš atzina – tā neesot nekāda traģēdija, jo dzīvē pats svarīgākais, viņaprāt, ir atrast savu otru pusīti, ar ko kopā pavadīt atlikušo mūžu.

Jānis Porziņģis un amerikāniete Gabriela

Foto: Instagram.co/porzingis/

Ne bez iemesla šajā apkopojumā ierindota arī populārā latviešu basketbolista Kristapa Porziņģa brāļa Jāņa mīļotā meitene, modele Gabriela Nerija.

Lai gan Jānis, kurš agrāk arī pats profesionāli spēlēja basketbolu, šobrīd īsti neiederas kategorijā sportists, zināmā mērā viņam izdevies atrast mīlestību, tieši pateicoties brālim. Ja Kristaps nebūtu nokļuvis Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), pārcēlies uz dzīvi ASV un zvaigznes izkārtojušās labvēlīgi, stipri jāšaubās, vai Jānis būtu iepazinies ar daiļo Gabrielu.

Par Jāņa un Gabrielas romantisko draudzību plašāka sabiedrība uzzināja šī gada sākumā, kad mīlētāji attiecības padarīja publiskas ar sociālo tīklu starpniecību. Nesen modele ieradās mīļoto apciemot Latvijā.

A post shared by Janis Porzingis (@porzingis) on Apr 16, 2017 at 12:37pm PDT

A post shared by Janis Porzingis (@porzingis) on Apr 8, 2017 at 2:22pm PDT

Words don't do justice to describe him 💕💋@porzingis #BaeWatch

A post shared by GABI 🌹 (@gabriellekniery) on Jun 10, 2017 at 1:32pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!