Foto: AFI

Otrdien, 30. maijā, apaļu jubileju atzīmē mūziķis, dzejnieks un televīzijas raidījumu vadītājs Andris Kivičs (attēlā). Viņam šajā dienā aprit 40 gadi.

Pie Latvijas šovbiznesa debesīm Andra Kiviča vārds iemirdzējās pirms 16 gadiem, kad tika nodibināta grupa "Z-Scars". Tiesa, plašāku atpazīstamību muzikālā apvienība izpelnījās divus gadus vēlāk, kad 2003. gada izskaņā klausītājiem tika sniegts debijas albums "Starp tevi un mani".

Albums kļuva par īstu sensāciju, un grūti atrast tādu, kurš nebūtu dzirdējis vismaz vienu no tajā iekļautajām kompozīcijām. Par īstu klasiku kļuvusi dziesma "Tu tuvojies sev", kas 2004. gadā plūca uzvaras laurus Latvijas Radio 2 pop un rokdziesmu aptaujā "Muzikālā banka" un tika atzīta par gada populārāko un klausītāko dziesmu.

Kiviča kontā ir vairāki komerciāli veiksmīgi albumi, un viņš pats ir arī visu dziesmu mūzikas un teksta autors. Tiesa, dziedāšana un komponēšana vienmēr gājusi roku rokā ar citām radošām izpausmēm – jubilārs vadījis dažādus televīzijas raidījumu un izmēģinājis spēkus rakstniecībā.

Kiviča dzīvi savulaik aktīvi dokumentēja pašmāju dzeltenā prese, un 2005. gadā viņš iekūlās nelāgā skandālā. Mūziķis piekāva producentu Juri Milleru, kurš izdevumā "Vakara Ziņas" bija publicējis Andra bijušās mīļotās Danas kailfoto. Viņa tolaik bija mazuļa gaidībās, un Andris sirdsdāmas godu bija gatavs aizstāvēt ar dūrēm.

Savukārt 2011. gadā iznāca Kiviča autobiogrāfija "Mana privātā dzīve", kurā viņš atklāti pastāstīja par attiecību līkločiem, plaši atspoguļotajiem skandāliem un cīņu pašam ar sevi un alkohola atkarību. Gadu vēlāk tika izdots Kiviča dzejoļu krājums "Skārienjūtīgs", ar kura spilgtākajiem aforismiem var iepazīties šeit.

Kivičam pagātnē ir divas izjukušas laulības. Savukārt pirms pieciem gadiem mūziķis mija gredzenus ar Madaru. Abi joprojām ir laimīgi precējušies, un šajā savienībā pasaulē nākušas divas apburošas meitiņas Keitija un Kima. Tāpat Andrim ir dēls Kristofers Pauls, kurš piedzima mūziķa bijušajās attiecībās ar stilisti Danu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!