Foto: AP/Scanpix
Velsas princeses Diānas 20. nāves gadadienā britu mediji nepagurdami vētī viņas nelaimīgo laulību ar princi Čārlzu (abi attēlā). Kad jau šķita, ka izteikušies pilnīgi visi, kam nav bijis slinkums, atklājas jaunas detaļas par viņas savienību ar britu karaliskās ģimenes pārstāvi.

Pāris apprecējās 1981. gadā, un tolaik neviens nespēja iedomāties, ka šī laulība piedzīvos krahu. Šonedēļ kanālā CBS pirmizrādi piedzīvojusi jauna dokumentālā filma, kurā atklāts – Diāna un Čārlzs pirms kāzām bija tikušies vien pāris reižu.

Filmas "Princess Diana: Her Life, Her Death, The Truth" izpildproducente Sūzena Zirinski britu medijiem atklājusi – viņa bijusi ļoti pārsteigta, kad, aptaujājot pāra tuviniekus un draugus, uzzinājusi šo faktu.

"Mani visvairāk pārsteidza tas, ka Diāna un Čārlzs pirms kāzām bija satikušies tikai 12 reizes, bet princis Filips uz savu dēlu sāka izdarīt spiedienu un sacīja, ka viņam esot jāpieņem pareizais lēmums," britu mediji citējuši Zirinski.

Pāris saderinājās 1981. gada februārī, un kāzas tika dzertas pēc pieciem mēnešiem, kas nozīmē, ka laika posmā starp saderināšanos un kļūšanu par vīru un sievu Diāna un Čārlzs satikās vien aptuveni divas reizes mēnesī.

Skandālu un dažādu baumu apvītā laulība, kurā pasaulē nākuši divi dēli, oficiāli tika izšķirta 1996. gadā. Tiesa, jau deviņdesmito gadu sākumā Diāna un Čārlzs bija sākuši dzīvot katrs savu dzīvi – princis ļāvās romānam ar jaunības dienu mīlestību Kamillu, un arī viņa dzīvesbiedre mierinājumu meklēja pie citiem vīriešiem.

Kas interesanti – tuva Velsas princeses draudzene Lana Marksa dokumentālajā filmā sacījusi, ka Diāna neilgi pirms savas nāves viņai atzinusi, ka patiesībā vienmēr esot mīlējusi Čārlzu un uzskatījusi viņu par savu lielo dzīves mīlestību.

"Es pa īstam esmu mīlējusi tikai vienu vīrieti, un tas ir Čārlzs," Marksa filmā citējusi Diānas sacīto.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!