Foto: Vida Press
Par nesen notikušās Sidnejas modes nedēļas uzlecošo zvaigzni kļuva 19 gadus vecais modelis Vea Bangura (attēlā) – pasauli pārsteidza viņa unikālais izskats. Puisis, kurš kļuvis par modes pasaules jauno sensāciju, ir albīns.

Tiesa, jaunekļa ceļš uz panākumiem ir teju vai neticams. Bērnību Vea aizvadījis Āfrikā, un Sjerraleonē dzimušais puisis sava atšķirīgā izskata dēļ slēpts no sabiedrības acīm un reti izgājis no mājas.

"Es skatījos uz saviem brāļiem un prātoju, kāpēc viņi ir tumsnēji, bet es – balts," intervijā izdevumam "Daily Mail Australia" sacījis Vea.

Sabiedrības aizspriedumu dēļ puisēns audzis izolētībā. Savukārt afrikāņu šamaņi viņu uzskatījuši par pārdabisku būtni un vēlējuši viņam nāvi, jo uzskatījuši – zēna ķermenis iemieso maģiskas spēkus.

"Zintnieki gatavo dažādas mikstūras. Tiek uzskatīts, ka albīnu kaulos, ādā un matos slēpjas maģiskas spējas. Valda pat uzskats, ka, uzliekot uz auklas albīna matu, iespējams noķert vairāk zivju," sacījis Vea.

Savukārt ģimenē pret atšķirīgo puisi izturējušies ar mīlestību un gādību. Tikai tad, kad Vea pieaudzis, viņš sapratis – vecāki savu dēlu turējuši mājās, jo uztraukušies par viņa drošību.

"Par Sjerraleonē pavadīto laiku man nav patīkamu atmiņu. Man ļāva iziet ārā tikai tad, kad saule bija norietējusi un visi cilvēki bija devušies mājās," "Daily Mail Australia" skaidrojis puisis.

Viss mainījies, kad valstī notiekošā pilsoņu kara dēļ Vea ģimene devusies bēgļu gaitās uz Kamerūnu, bet vēlāk ceļš vedis uz Sidneju.

"Cilvēki nemaz neievēroja, ka neesmu austrālietis. Man bija sajūta, ka esmu tāds pats, kā visi pārējie. Es nejutos atšķirīgs," pirmos iespaidus par dzīvi Austrālijā izklāstījis Vea.

Puisis jau kopš deviņu gadu vecuma sapņojis kādu dienu izmēģināt spēkus modes industrijā, un 2016. gadā beidzot viņa sapnis piepildījās. Vea kļuva par matu kosmētikas zīmola "Evo Hair" reklāmas kampaņas seju, un kopš tā brīža viņa karjera attīstījusies strauji – darba piedāvājumi birst kā no pārpilnības raga.

"Es neatsaku nevienu darbu – lielu vai mazu –, ko man piedāvā mans aģents. Dienā, kad pateiksi nē, iespējams, būsi izniekojis labu izdevību sasniegt kaut ko ievērojamu," piebildis Vea.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!