Foto: F64

Uzvaras laurus "Eirovīzijā" plūc dziedātāji ar vislabāko balsi, nevis visspožāko vizuālo izpildījumu, vērtējot Latvijas sniegumu "Eirovīzijā", sacīja komponists Raimonds Pauls.

Pauls kā piemērus šādam priekšnesumam minēja Portugāles, Azerbaidžānas un Armēnijas dziedātājus, piebilstot, ka konkursi nekad nav paredzami, un varbūt Latvijas pārstāvjiem "Triana park" sava uzstāšanās likās kas jauns un svaigs, bet pārējai Eiropai tā nelikās.

"Ja nav ko sūtīt, tad varbūt vajag kādu gadu arī izlaist," saka Pauls, argumentējot, ka Dienvidu valstis konkursā vienmēr pārstāv dziedātāji ar ļoti augstu vokālo līmeni, un, iespējams, ir nepieciešams pagaidīt, kamēr piesakās kāds izpildītājs vai izpildītāja ar tikpat labu balsi.

Neraugoties uz to, Pauls uzskata, ka "Triana park" Eirovīzijā uzstājās labi un neviens nav pelnījis jebkāda veida pārmetumus.

Jau ziņots, ka Latviju pārstāvošā grupa "Triana Park" ar dziesmu "Line" nav iekļuvusi "Eirovīzijas" dziesmu konkursa finālā.

Latvija konkursa pirmajā pusfinālā šodien konkurēja ar Zviedrijas, Gruzijas, Austrālijas, Albānijas, Beļģijas, Melnkalnes, Somijas, Azerbaidžānas, Portugāles, Grieķijas, Polijas, Moldovas, Islandes, Čehijas, Kipras, Armēnijas un Slovēnijas pārstāvjiem.

Kopumā no 18 valstu pārstāvjiem šodien finālā iekļuva desmit – Moldova, Azerbaidžāna, Grieķija, Zviedrija, Portugāle, Polija, Armēnija, Austrālija, Kipra un Beļģija.

Otrais Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināls notiks 11. maijā, savukārt lielais fināls paredzēts 13. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!