Foto: instagram.com/danbilzerian/
Tiem, kuri aktīvi rosās sociālajos tīklos, amerikāņu pokera spēlmaņa Dana Bilzerjana (attēlā) vārds nav svešs – viņš ir viens no atpazīstamākajiem "Instagram" pleibojiem. Bārdainais kungs nekautrīgi izrādās ar savu dižmanīgo dzīvesveidu, kurā netrūkst skaistu sieviešu, greznu ballīšu, dārgu automašīnu un ieroču.

Lai gan šobrīd 36 gadus vecais Bilzerjans sociālajos tīklos cītīgi dokumentē savu privāto dzīvi un ikdienas gaitas, viņa pagātni apvij noslēpumainības plīvurs – nevienam nav īsti skaidrs, kā viņš ticis pie bagātības, ar ko agrāk nodarbojies un kāpēc tiek dēvēts par "pokera karali", lai gan viņam šajā kāršu spēlē nav vērā ņemamu sasniegumu. Dažādi ārzemju mediji jau vairākus gadus aktīvi vētī pleiboja noslēpumus, un "Delfi Izklaide" piedāvā iepazīties ar dažiem interesantiem faktiem par viņa dzīvi.

Tēva grēki

Foto: instagram.com/danbilzerian/

Mediji vēsta, ka Dana Bilzerjana tēvs Pols Bilzerjans astoņdesmitajos gados bija uzņēmējs, kuram piederēja neliela robotikas kompānija un citi biznesi. Tiesa, vēlāk izrādījās, ka uzņēmumi ir aizsegs naudas atmazgāšanas shēmai, nodokļu krāpniecībai un dažādām mahinācijām.

Kad Danam bija 10 gadi, viņa tēvs tika notiesāts un iesēdināts cietumā. Pols pirms tam savu bagātību, kas tika lēsta teju pusmiljarda ASV dolāru apmērā, veikli noglabāja ofšoru kontos un daļu ziedoja labdarībai. Kad vīrietis devās uz cietumu, viņa konta atlikums bija tieši 23 centi.

Tiesa, Pols joprojām savu vainu nav atzinis – jau vairāk nekā 25 gadus vīrietis dievojas, ka viņš savulaik esot nepatiesi apsūdzēts un notiesāts par noziegumiem, kurus viņš nemaz neesot veicis.

Congrats to my boy @jasonstrauss on opening his new restaurant 📷 @liverichmedia

A post shared by Dan Bilzerian (@danbilzerian) on May 15, 2016 at 4:20am PDT

Smagā bērnība

Foto: instagram.com/danbilzerian

Bilzerjans intervijās savulaik atzinis – viņam bijusi ļoti smaga un trauksmaina bērnība. Vīrietis skaidrojis, ka daļēji pie tā vainojams viņa tēvs, kura kriminālās gaitas atstājušas iespaidu uz dēla stāvokli sabiedrībā.

Kamēr tētis tupēja aiz restēm, Dans nomainīja divas skolas. No abām viņš tika izslēgts par sliktu uzvedību. Šobrīd daudzu ļaužu apjūsmotais pleibojs atzinis – viņam mācības riebušās un viņš vienaudžu vidū bijis ļoti nepopulārs, turklāt bērni viņu izsmējuši un apcēluši par to, ka viņa tēvs ir noziedznieks.

Arī tad, kad vīrietis iestājās armijā, viņš nekļuva par "kompānijas dvēseli". Bilzerjana tēvs Pols savulaik bija saņēmis Bronzas zvaigzni par izrādīto drosmi Vjetnamas karā, savukārt Danam bija sajūta, ka virsnieki armijā viņam neizrāda pienācīgu cieņu par tēva sasniegumiem.

Just here waiting for someone to try and jack our car stereo

A post shared by Dan Bilzerian (@danbilzerian) on May 10, 2016 at 5:29pm PDT

Izbrāķēts jūras flotes kareivis

Foto: instagram.com/danbilzerian/

Tie, kuri cītīgi seko līdzi Bilzerjana gaitām, noteikti būs pamanījuši, ka viena no viņa lielākajām kaislībām ir ieroči un viss, kas saistīts ar armijas lietām. Ne velti. Pirms diženais vīrs izmēģināja spēkus pokera spēlē un kļuva par sociālo tīklu sensāciju, viņš mēģināja iestāties ASV Jūras kara flotē.

Ārzemju mediji vēsta, ka Bilzerjans bija izgājis 510 dienu apmācību un militārajā eksāmenā nopelnījis 94 no 99 iespējamajiem punktiem, kad sakašķējās ar komandējošo virsnieku un tika patriekts no armijas.

Ja var ticēt leģendām, Bilzerjans padzīts, jo bijis nesavaldīgs un nav spējis turēt muti – viņš, citiem dzirdot, virsnieku nosaucis par pe*u. Šis rupjais vārdiņš pielicis treknu punktu viņa militārajai karjerai.

Off-road selfie w @jayayers and associates

A post shared by Dan Bilzerian (@danbilzerian) on May 16, 2016 at 9:39pm PDT

Trasta fonds, pokers un ieroči

Foto: instagram.com/danbilzerian/

Savukārt informācija par to, kā Bilzerjans kļuvis turīgs, ir pretrunīga. Zināms, ka viņa tēvs Pols sava biznesa un mahināciju ziedu laikos astoņdesmitajos gados dēlam izveidoja trasta fondu. Savukārt pokera spēlei viņš pievērsies koledžas gados. Leģendas vēsta, ka tolaik Dans nedēļā pelnījis aptuveni 90 tūkstošus ASV dolāru. Paralēli kāršu spēlēšanai Bilzerjans tirgojis ieročus.

Savu pirmo spēli profesionālajā pokerā Bilzerjans aizvadīja 2009. gadā. Lai gan vīrietim pārāk labi neveicās (viņš palika 180. vietā), viņš bija tik atraktīvs un harismātisks, ka iemantoja lielāku popularitāti un ļaužu mīlestību nekā citi viņa konkurenti.

Lielākā summa, kādu Bilzerjans jebkad laimējis, ir trīs miljoni ASV dolāru. Savukārt viņa bagātība šobrīd tiek lēsta 100 miljonos dolāru, taču daudzi ir pārliecināti, ka šis cipars ir stipri pārspīlēts.

Fenomens vai mākslīgi uzpūsts burbulis?

Foto: instagram.com/danbilzerian

Lai arī kur Bilzerjans būtu ņēmis sākumkapitālu, viens ir skaidrs – šobrīd viņš ir kļuvis tik slavens, ka nauda plūst no visām pusēm. Vīrieša "Instagram" sekotāju pulciņš pārsniedz 22 miljonus, un tas nozīmē, ka Dans ir dzīvs reklāmas stabs – dažādu produktu un pakalpojumu tirgotājiem viņš ir gards kumosiņš un laba iespēja pareklamēt savus piedāvājumus.

Savukārt domas par to, cik patiess ir Bilzerjana propagandētais publiskais tēls, dalās. Daudzi uzskata, ka viņa greznā dzīve ir mākslīgi uzpūsta. Daži anonīmi avoti medijiem stāstījuši, ka Danam no visa tā, kas redzams viņa publicētajās bildēs, daudz kas nemaz nepiederot – pat savrupnams tiekot izīrēts no kāda Singapūras biznesmeņa.

Lai arī kāda būtu patiesība, skaidrs ir viens – Bilzerjans ir mūsdienu fenomens. Viņu apbrīno, nīst un peļ, bet vienaldzīgo nav. Taisnības labad gan jāpiebilst, ka pleiboja tēls atstājis sekas uz vīrieša veselību – 25 gadu vecumā Danam bija pirmā sirdslēkme, un 32 gadu vecumā viņu atkārtoti piemeklēja šī kaite.

Firing up another French/Italian Rivera trip in June with wild @bp2269 #FuckingLoveItaly

A post shared by Dan Bilzerian (@danbilzerian) on May 13, 2016 at 4:31am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!