Foto: Vida Press/AFP/Scanpix/Vida Press

Nesen tapa zināms, ka Ivanka Trampa būs sava tēva, ASV prezidenta Donalda Trampa padomniece bez atalgojuma, un jau tagad tiek prognozēts, ka viņai varētu būt liela ietekme dažādu svarīgu lēmumu pieņemšanā. Tiesa, amerikāņu aktrise Skārleta Johansone šonedēļ paziņojusi, ka pagaidām prezidenta meitai, viņasprāt, nav izdevies attaisnot cerības.

Marta vidū lielu ievērību izpelnījās amerikāņu TV šova "Saturday Night Live" veidots ironisks skečs, kurā Johansone iejutās Ivankas, kura reklamē smaržas ar nosaukumu "Līdzdalībniece", tēlā.

Videoklipā tika uzsvērtas Trampa meitas pozicionētā publiskā tēla pretrunas – lai gan viņa ārēji izskatās pēc stipras dāmas, kura gatava cīnīties par sieviešu tiesībām, patiesībā viņa dzīvo sava tēva ēnā un nav gatava pieņemts svarīgus lēmumus.

Šonedēļ Johansone atkal metusi akmeni Ivankas dārziņā. Ceturtdien Ņujorkā norisinājās Pasaules sieviešu samits, kura ietvaros aktrise dalījusies pārdomās par Trampa meitas ietekmi un kritizējusi viņas vēlmi iesaistīties politikā, bet tajā pašā laikā skaļi nepaust savu viedokli par dažādiem svarīgiem tematiem.

Trešdien kanāla CBS raidījumā "This Morning" tika translēta Ivankas pirmā intervija, kopš viņas tēvs kļuvis par ASV līderi. Tās laikā sieviete skaidroja, kāpēc reizēm izvēlas klusēt, nevis publiski paust savu nostāju.

"Ja es savam tēvam par kaut ko nepiekrītu, viņš to zina, un es viņam par to izsakos vaļsirdīgi," sacīja Ivanka, piebilstot, ka pretenzijas ar tēvu vienmēr tiek izrunātas, bet viņa neuzskata, ka tas būtu jādara publiski.

Trampa meitas vārdi samulsinājuši Johansoni. "Viņa pateica ko tādu, kas man lika vilties – ka lielākās pārmaiņas, ko viņa veiks, notiks aiz slēgtām durvīm un neviens nemaz neuzzinās, ka viņa ir veikusi kaut kādas pārmaiņas.

Es pie sevis nodomāju – jā, tā nu gan ir liela pašpārliecinātība. Cik gan tas ir vecmodīgi, šī ideja, ka aiz katra dižena vīra stāv spēcīga sieviete. Kā būtu, ja šī sieviete viņam stāvētu priekšā vai vismaz blakus?" "USA Today" citējis Johansoni.

Aktrise norādījusi, ka, viņasprāt, šāda nostāja – dzīvot tēva ēnā – ir pagalam dīvaina. "Viņai ir visas iespējas kaut ko ietekmēt, kaut vai izmantojot tikai runas dotības. Es vairākkārt esmu viņu satikusi, mēs abas uzaugām Ņujorkā un mums ir daži kopīgi draugi, un viņa ļoti labi prot izteikties, ir gudra un inteliģenta sieviete. Tāpēc tas viss mani ļoti mulsina, visa šī situācija ir mulsinoša," klāstījusi Johansone.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!