Foto: Reuters/Scanpix
31. augustā apritēs 20 gadi, kopš mūžībā pāragri devās britu princese Diāna. Nāves gadadienas gaidās gaismā tiek celti pagātnes noslēpumi – drīzumā iznāks jauna grāmata par viņas un prinča Čārlza (abi attēlā) traģisko laulību un problēmu mākto kopdzīvi.

Aprīļa sākumā tiks izdota amerikāņu vēsturnieces, rakstnieces un biogrāfes Sallijas Bedelas Smitas jaunākais veikums, kurā tiek vētīta prinča Čārlza dzīve. Grāmatā ar nosaukumu "Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Improbable Life" būs iespējams izlasīt līdz šim nezināmus faktus par viņa trauksmaino kopdzīvi ar Diānu un gadiem ilgi loloto mīlestību pret Kamillu Pārkeri-Boulzu.

Britu mediji jau laicīgi pasaulei steidz izklāstīt satraucošākos grāmatas momentus. Tā, piemēram, "The Daily Mail", atsaucoties uz grāmatu, vēsta, ka Čārlzs bildinājis Diānu tikai tāpēc, ka viņa tēvs, Edinburgas hercogs princis Filips, viņam nosūtījis vēstuli, kurā izteicis bažas, ka dēla vilcināšanās apdraud lēdijas reputāciju.

Karaliskās ģimenes draudzene Pamela Hiksa jaunās grāmatas autorei sacījusi, ka Čārlzs nebija iemīlējies Diānā un gatavs precībām, bet tēva vēstuli uztvēris kā mēģinājumu viņu iebiedēt, tāpēc nosliecies par labu savienībai ar jauniņo lēdiju.
Foto: Vida Press

Grāmatā ieskicēts, cik Čārlzs un Diāna jau no pirmās dienas bijuši nesaderīgs pāris. Abi bija precējušies no 1981. līdz 1996. gadam, taču šajā savienībā nekad nav dzirksteļojusi mīlestība un romantiskas jūtas.

Tiek vēstīts, ka Čārlza lielā mīlestība vienmēr bijusi Kamilla, ar kuru viņš iepazinās 1972. gadā. Tiesa, karaļnama pārstāvji princim diezgan skaidri norādījuši, ka viņš šo sievieti nedrīkst precēt, jo viņa "nav gana šķīsta". Savukārt bijusī bērnudārza skolotāja Diāna no malas izskatījusies nevainīga un jaunavīga.

Tiesa, laulība ar Diānu bijusi īsta postaža – vīra un sievas starpā bijušas lielas nesaskaņas, kas vēlāk pāraugušas neuzticībā. Čārlzam ar laulāto draudzeni nav bijušas nedz kopīgas intereses, nedz kopīgi hobiji.

Diāna regulāri izteikusies nicinoši par savu vīru, apgalvojot viņam, ka "tu nekad nebūsi karalis". Lēdija labi zinājusi, cik ļoti tas nomācis Čārlzu. Savukārt, kad vīrs, nometies uz ceļiem, pie gultas skaitījis ikvakara lūgšanu, sieva šo brīdi izmantojusi, lai viņu iedunkātu, apbērtu viņu ar aizvainojumiem un pārmetumiem.
Foto: AP/Scanpix

Jau kopš pirmās laulības dienas Diānu nomākusi greizsirdība pret Kamillu. Slimīgā greizsirdība veicinājusi paranoju, bulīmiju un tieksmi sev nodarīt pāri. Tiek vēstīts, ka Čārlza sieva vairākkārt graizījusi savas rokas ar žileti un lauskām.

"Viens no Diānas īsās un traģiskās dzīves visskumjākajiem aspektiem bija viņas līdzcilvēku – draugu un ģimenes – nespēja pārliecināt viņu, ka viņai nepieciešams noteikt pareizu diagnozi un sākt ārstēt ekstrēmos garīgās veselības nestabilitātes simptomus – bulīmiju, sevis kropļošanu, depresiju, akūtu trauksmi un paranoju," britu mediji citējuši grāmatā rakstīto.

Tāpat grāmatā teikts, ka Diāna, būdama trešajā grūtniecības mēnesī, apzināti nokritusi pa kāpnēm, lai sev pievērstu vīra uzmanību.

Tiesa, Čārlzs un viņa personāls ignorējuši Diānas uzvedību un nav likušies zinis par viņas omas svārstībām. Tā vietā, lai atbalstītu sievu, princis ar pilnu krūti meties dēkā ar Kamillu, un viņa sieva ne tikai vairākkārt noklausījusies abu telefonsarunas, bet arī mājās atradusi vīra mīļākās rokassprādzi.

Grāmatā teikts, ka 1984. gadā Čārlzs un Diāna sākuši gulēt atsevišķās guļamistabās, bet divus gadus vēlāk princese uzsākusi mīlas dēku ar bijušo virsnieku un polo spēlētāju Džeimsu Hjūitu. Čārlza sānus tikmēr sildījusi Kamilla.
Foto: AFP/Scanpix

Diānas un Čārlza laulība oficiāli tika izšķirta 1996. gadā. Savukārt 2005. gadā princis beidzot pie altāra veda savu lielo dzīves mīlestību Kamillu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!