Foto: Publicitātes foto/F64
Šonedēļ pašmāju izklaides lauciņā pamatīgu troksni sacēla grupas "Olas" un dziedošā policista Nikolaja Puzikova pirmais kopīgais veikums – dziesma "Policists", kam sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju (RPP) bija tapis arī videoklips.

Drīz vien pēc klipa publiskošanas sabiedrībā uzvirmoja diskusija par videoklipa vēstījumu.

Pašvaldības policijas preses paziņojumā pēc video prezentācijas bija teikts, ka ar šo dziesmu "policisti un mūziķi aicina iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem", turpretim Puzikovs bija pastāstījis, ka, pats būdams policists, "vēlas lauzt stereotipus, kas sabiedrībā valda attiecībā pret policiju".

Tiesa, daļa no tiem, kuri noskatījās videoklipu, šo vēstījumu neuztvēra vai pārprata, un ne viens vien komentāros un tviterī izteica izbrīnu par to, ka klipa varoņi vicinās ar ieročiem un apčamda minikleitiņā tērptu daiļavu, radot visai neierastu priekšstatu par policistu ikdienas darbu.

Tāpat tika piesaukta nelietderīga pašvaldības policijas resursu šķērdēšana un tēla graušana, un nepamanīta nepalika arī kāda enerģijas dzēriena klātbūtne klipā, kas izpelnījās skarbu kritiku par Enerģijas dzērienu aprites likuma iespējamu pārkāpšanu, reklamējot to nepilngadīgai auditorijai.

Sensacionālā reperu apvienība "Olas" gan norāda, ka uztraukumam nav pamata.

"Aicinām neuztvert jauno videoklipu burtiski un atgādinām, ka esam humora projekts," "Delfi Izklaidei" vēsta grupas pārstāvji.

Viņi arī ievieš skaidrību ieroču jautājumā, atklājot, ka videoklipā nav redzami kaujas ieroči, bet gan bumbiņpistoles.

Foto: F64
"Tās esam aizņēmušies klipa filmēšanas vajadzībām, lai paspilgtinātu "skarbo džeku" tēlu. Turklāt, mūsuprāt, Nikolajam Puzikovam tas pilnīgi negaidīti ļoti piestāv.

Un, nē, video redzamās bumbiņpistoles nav no policijas ekipējuma. Policijas ekipējums ir mugurā tikai pašiem policistiem, kas nofilmējušies mūsu videoklipā," skaidro "Olas".

"Vēlamies mierināt arī sašutušos komentētājus par enerģijas dzēriena parādīšanos videoklipā – video neaicina tos iegādāties, tas nav pasūtījuma reklāmas projekts un attaino vienīgi "Olu" izvēli un draudzību ar konkrēto zīmolu.

Neuzskatām arī savus mazākos fanus par likumpārkāpējiem un labticīgi paļaujamies uz visu likuma normu ievērošanu sakarā ar Enerģijas dzērienu aprites likumu. Vienlaikus vēlamies norādīt, ka "YouTube", kur esam izvietojuši videoklipu, aprakstā esam norādījuši, ka nepilngadīgajiem enerģijas dzērieni ir liegti. Šajā brīdī arī atklājam, ka gan Nikolajs, gan "Olas", gan arī klipā redzamie policijas darbinieki jau sasnieguši pilngadību," teikts grupas paziņojumā "Delfi Izklaidei".

Tā kā "Olu" un Puzikova veikums tika prezentēts Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldē vienlaikus ar policijas mobilās lietotnes atjauninājumu, bija arī radies priekšstats, ka dziesma, iespējams, tapusi ar RPP finansiālu atbalstu.

Foto: Publicitātes foto
Šīs bažas kliedē Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

"Ne katrai sadarbībai jābūt finansiālā ziņā – šoreiz "Olas" kopā ar Puzikovu taisīja dziesmu "Policists" un aicināja RPP uz sadarbību. Tā kā puišiem un policijai mērķis sakrita, policija bija pretimnākoša. Šis nav pasūtījuma projekts, bet gan sociāli atbildīgs projekts, kura iniciatori bija "Olas"," skaidro Sadovskis, atklājot arī to, ka klipa filmēšana neietekmēja policijas darbu.

"Šajā gadījumā filmēšana notika darbadienas vidū, kad izsaukumu skaits ir mazs, bet klipā izmantotas tās mašīnas, kas tajā brīdī nebija norīkojumā. Vienlaikus puiši bija informēti par to, ka ārkārtas situācijas gadījumā jebkura no mašīnām var tikt izmantota darbam un aizbraukt no policijas stāvlaukuma," "Delfi Izklaidei" norāda policijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!