Foto: AFP/Scanpix
Par vienu no šīs nedēļas apspriestākajiem politiskās skatuves notikumiem kļuvusi ASV prezidenta Donalda Trampa vadošās padomnieces Keliennas Konvejas (attēlā kreisajā pusē) necienīgā uzvedība oficiālā pieņemšanā Baltajā namā. Sieviete vēlāk publiski taisnojusies par savu rīcību.

Pirmdien Tramps Baltajā namā tikās ar valsts vēsturisko melnādaino koledžu un universitāšu vadītājiem. Sociālo tīklu lietotāju sašutumu un dusmas raisīja fakts, ka padomniece Konveja Ovālajā kabinetā uzvedās gluži kā savās mājās – kamēr pieņemšanas viesi kopā ar prezidentu pozēja fotogrāfiem, viņa, apautām kājām tupot dīvānā, visu notiekošo iemūžināja viedtālrunī.

Daudzi uzskatīja, ka Konveja uzvedusies neētiski, lietišķam pasākumam un savam vecumam neatbilstoši un izrādījusi klaju necieņu. Citi viņas rīcību skaidroja ar rasismu. Savukārt šī skandāla vaininiece vēlāk taisnojusies, ka viņa nevienu neesot vēlējusies aizvainot.

Sieviete sarunā ar "Fox Business Network" žurnālistu Lū Dobsu skaidrojusi, ka pēc sociālajos tīklos saceltās brēkas viņai atbalstu pauduši vairāki pasākuma viesi, kuri bijuši klātienē un zina, kas noticis patiesībā.

"Es daudziem no viņiem vēlos pateikties par to, ka viņi mani aizstāv, jo viņi atradās telpā un zina, ka man palūdza uzņemt foto cilvēku pārpildītā istabā ar presi aiz mums visiem.

Man palūdza uzņemt foto no noteikta rakursa, un tieši to es arī darīju. Es nekādā ziņā nevēlējos izrādīt necieņu, tīši negribēju, lai manas kājas atrastos uz dīvāna," savu rīcību skaidrojusi Konveja.

Tāpat prezidenta padomniece sacījusi, ka brēku sacēlis kāds žurnālists, kurš gluži vienkārši neesot apmierināts ar Trampa darbu.

"Es neesmu upuris, bet cilvēkiem vajadzētu ļoti nopietni uztver savu vārdu svarīgumu, bet, Lū, ja jau esam aizsākuši tendenci, ka cilvēki runā par lielākas cieņas izrādīšanu Ovālajam kabinetam un tā iemītniekiem, iespējams, šajā visā ir arī kaut kas pozitīvs. Bet, protams, es nevēlējos izrādīt necieņu. To visu veicināja žurnālists, kurš nav apmierināts, ka Donalds Tramps ir prezidents," piebildusi Konveja.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!