Foto: Picture Agency

Svētdienas, 26. februāra, vakarā Latvijas Televīzijas konkursa "Supernova" finālā ceļazīmi uz "Eirovīziju" izcīnīja grupa "Triana Park", bet tagad publiskoti izšķirošās pārraides balsojuma dati.

Šogad šova veidotāji bija lēmuši, ka nedz ceturtdaļfinālos, nedz pusfinālā skatītāju balsojuma dati netiek publiskoti. Tas skatītājiem radīja daudz jautājumu par to, kurš no dalībniekiem tālāk ticis, pateicoties žūrijas simpātijām, bet kurš – skatītāju atbalsta dēļ.

Otrdienas pievakarē "Delfi Izklaidei" bija iespēja ielūkoties "Supernovas" balsojuma datos, kas beidzot arī ļāva noskaidrot, kāds bijis vietu sadalījums finālā – ja līdz šim bija zināms tikai uzvarētājs, tad tagad skatītāji var uzzināt, kā sarindojušies parējie dalībnieki.

Otrajā vietā gozējas jaunais talants The Ludvig, trešajā – grupa "My Radiant You", bet Santa Daņeļeviča (attēlā) ieņem ceturto vietu.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem "Supernovas" veidotāji šogad neatklāj balsotāju skaitu nedz ceturtdaļfinālos, nedz pusfinālā un fināla pārraidē, ļaujot ielūkoties vien procentuālajā sadalījumā katrā no balsošanas opcijām – "Spotify", internetā un telefonbalsojumā.

Pusfināla skatītāju balsojums sakrīt ar finālā iekļuvušajiem dalībniekiem – vislielāko atbalstu visās trīs balsojuma platformās 19. februārī saņēmuši "Triana Park", The Ludvig, "My Radiant You" un Santa Daņeļeviča, kas nozīmē, ka žūrijas lēmums šajā vakarā sakrita ar skatītāju izvēli, jo tieši šis četrinieks kvalificējās finālam.

Pēdējā vietā pusfinālā skatītāju balsojumā ierindojusies Linda Leen.

Pamats uztraukumam nav arī tiem, kuri vēl aizvien pārdzīvoja par Markus Rivas neiekļūšanu pusfinālā – balsojuma dati liecina, ka viņš 12. februāra pārraidē nebija guvis pietiekamu skatītāju atbalstu, lai ierindotos labākajā četriniekā, tāpēc runām par to, ka viņu iegāza žūrija, nav iemesla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!