Foto: Publicitātes foto

Latvijā tapusī filma "Svingeri" ir kļuvusi par trešo veiksmīgāko spēlfilmu Latvijas kino izrādīšanas vēsturē, ierindojoties aiz tādiem kases grāvējiem kā Džeimsa Kamerona "Avatars" un Aigara Graubas "Rīgas sargi".

Latvijā komēdiju "Svingeri" noskatījušies jau 90 000 skatītāju, un tās kases ieņēmumi ir sasnieguši teju pusmiljonu eiro (šobrīd 465 000 eiro), "Delfi Izklaidi" informēja filmas izplatītāji "UzKino".

"Komēdija ir sarežģīts kino žanrs. Veidojot filmu, neviens nezina, cik smieklīga tā būs un vai vispār tā būs smieklīga. Andrejs Ēķis kopā ar mūsu talantīgajiem aktieriem pierādīja, ka Latvijā komēdiju žanrs ir iespējams un pieprasīts. Pirms tam to ir apliecinājuši tādi izcili režisori kā Jānis Streičs un Varis Brasla.

Pēdējos gados Latvijā radītās filmas pieder drāmas žanram, un tās ir skumju un nolemtības pārņemtas, bet "Svingeri" deva iespēju skatītājiem pasmaidīt un pasmieties pašiem par sevi. Tieši tas arī ir filmas veiksmes pamatā," par filmas panākumiem priecājies tās producents Kristians Alhimionoks.

Atgādinām, ka Andreja Ēķa komēdijā galvenajās lomās iejutās aktieri Intars Rešetins, Kristīne Nevarauska, Elīna Vāne un Ģirts Ķesteris, Kristīne Belicka, Jurijs Djakonovs un mūziķis Jānis Jubalts.

Filma pirmizrādi piedzīvoja pērnā gada 8. decembrī, un to vēl aizvien iespējams noskatīties Latvijas kinoteātros.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!