Foto: DELFI

Tuvojoties "Eirovīzijas" dziesmas atlases konkursa "Supernova" finālam, viedoklis par šī notikuma norisi ir arī Latvijas neatkarīgajam mūzikas ekspertam Edgaram Kramiņam (attēlā). Viņš gan atzīst, ka "Supernovas" tiešraidēs pie televizora ekrāna nesēž, tomēr arī viņam ir savs redzējums.

"Šobrīd ir tikai pakaļdarinājumi un pietrūkst stāsta. Var jau uzlīmēt ūsas, cik grib, bet tik un tā tu paliksi tas pats," vērtējot "Supernovas" dalībnieku centienus pēdējos gados, sarunā ar "Delfi Izklaidi" secina Kramiņš un piesauc veiksmīgo Marijas Naumovas piemēru, kura "Eirovīzijā" Latviju pārstāvēja tālajā 2002. gadā Tallinā, konkursā gūstot augstāko novērtējumu – godpilno uzvaru.

"Tur bija viss. Atmoda – Baltija – Latvija. Cittautieši pirms tam domāja, ka mēs esam kokos auguši, bet te pēkšņi – sieviete ar savu stāstu. Viņa spēlējas ar kleitu, maina apģērbu un dzied, un nav no Kongo un džungļiem," tā laika skatītāju redzējumu iztēlojas Kramiņš.

"Tagad jautājums, vai Linda Leen var to izdarīt tikpat sievišķīgi? Nē, domāju, ka nevar. Tad jāsāk ar balsi. Bet ja balss nav?" aizdomājas eksperts.

"Mēs esam palikuši nekādi, mums nav, ar ko sevi parādīt. Piemēram, amerikānis nāk uz "Eirovīziju" ar savu stāstu kaut vai visiem zināmā prezidenta dēļ. Tāpēc mums ir vajadzīgs kāds valstisks un pozitīvs, nozīmīgs sniegums, lai mainītos mūsu domāšana,"sapratis ir Kramiņš.

Viņš arī uzskata, ka daudzi interesanti mūziķi līdz dalībai "Supernovā" nemaz netiek, jo viņus emocionāli attur ar konkursa formātu un žūriju saistīti jautājumi.

"Daudzi domā, ka konkursā ir mazas cerības uzvarēt, tāpēc nemaz nepiedalās. Es uzskatu, ka tas ir pasākums šauram cilvēku lokam ar mērķi konkrētām personām nopelnīt. Kamēr nemainīsies dažas konkursa nolikuma lietas un žūrija, es nedomāju šim konkursam sekot līdzi," strikts savās personiskajās nostādnēs ir Kramiņš.

Atgādinām, ka jau šajā svētdienā, 26. februārī, dziesmu konkurss "Supernova 2017" noslēgsies un tiks noskaidrots, kurš Latviju pārstāvēs šogad Ukrainā notiekošajā "Eirovīzijas" dziesmu konkursā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!