Foto: LETA

Svētdienas, 12. februāra, vakarā Latvijas Televīzijas konkursa "Supernova" otrās atlases ietvaros tika noskaidroti četri nākamie pusfinālisti, kuri turpinās cīņu par ceļazīmi uz "Eirovīziju". Konkursa dalībnieku veiksmēm un neveiksmēm līdzi bija sekojis arī maestro Raimonds Pauls.

Jau ziņots, ka "Supernovas" otrās atlases uzvarētāji, kuri pievienojās pirmajā atlasē noskaidrotajam pusfināla četriniekam, bija grupa "My Radiant You" ar dziesmu "All I Know", "Triana Park" ar dziesmu "Line", Santa Daņeļeviča ar dziesmu "Your Breath" un The Ludvig ar kompozīciju "I'm in Love With You".

Maestro sarunā ar "Delfi Izklaidi" atklāj, ka viņam vislabāk bija paticis dziedātājas Santas Daņeļevičas, grupas "Triana Park" un The Ludvig sniegums, kuru uzstāšanos viņš izceļ starp pārējiem konkursantiem. Paula favorītiem arī paveicās iekļūt "Supernovas" pusfinālā. Aizdomājoties par Santas uzstāšanos, Pauls ir pamanījis dziedātājas balss īpašības.

"Uzreiz var just, ka viņai ir balss materiāls. Meitenei ir potenciāls, viņa varētu būt laba dziedātāja. Balss ir, to jūt – nav nekāda čivināšana," secina Pauls.

Foto: Picture Agency
Komentējot savas otrās favorītes, grupas "Triana Parks" vokālistes Agneses Rakovskas uzstāšanos, maestro uzteic viņas frizūru un skatuvisko tēlu – tur viss ir bijis kārtībā.

Kaut gan maestro atzinīgi novērtē arī konkursa jaunāko dalībnieku The Ludvig un viņa sniegumu, komponists iesaka būt uzmanīgiem.

"Nevajag viņu pārāk saslavēt, viņš ir jauniņš un vēl sava ceļa sākumā," spriež Pauls

Daudziem skatītājiem un faniem pārsteigums bija dziedātāja Markus Rivas neiekļūšana starp finālistiem. Par to viedoklis ir arī Paulam.

"Es nezinu, kas ir tam zēnam, viņš slikti nedzied. Man liekas, ka viņš ir viens no spēcīgākajiem, bet tur neko nevar izdarīt," aizdomājas Pauls.

Foto: Picture Agency
Sekojot līdzi "Eirovīzijas" dziesmas atlases kārtām "Supernovas" ietvaros, Paulam vienlīdz interesants šķitis žūrijas locekļu dziesmas vērtēšanas stils. Otrajā ceturtdaļfinālā dalībniekus vērtēja gan skatītāji, gan žūrija, kuras sastāvā šoreiz bija Guntars Račs, DJ Rudd, Kaspars Roga un Intars Busulis.

"Uz to visu skatoties, es pie sevis smaidu. Žūrija tik gudri runā, it sevišķi Busulis – lavierē vārdos, bet neko gudru nepasaka. Bet es jau zinu, kā tas ir, pats esmu tādās žūrijās "atsēdējies" – tas nav viegli un nevar jau tikai sliktu teikt. Žūrija ir viens no šādu konkursu šova elementiem," atzīst Pauls.

Vērtējot šī gada "Eirovīzijas" dziesmu atlases konkursu kopumā, Pauls pauž, ka pēc otrās atlases kārtas viņam negribas kādu īpaši pelt.

"Negribas man nevienu dalībnieku kritizēt. Viegli jau nebūs tam uzvarētājam iziet uz starptautiskas skatuves. Pie savējiem ir viena lieta, bet tur, svešumā – cita. Katrā ziņā – es viņus visus atbalstu," sirsnīgs pret "Eirovīzijas" kandidātiem sarunā ar "Delfi Izklaidi" ir maestro.

Atgādinām, ka pirmajā ceturtdaļfinālā konkursa uzvarētājs bija Lauris Valters ar dziesmu "Magic Years", pārējās vietas veiksminieku četriniekā atstājot Lindai Leen ar dziesmu "Who Is In Charge", "Franco Franco" ar dziesmu "Up" un Mikam Dukuram ar "Spiritual Priest". Pirmajā un otrajā atlases kārtā noskaidrotais dalībnieku astoņnieks 19. februārī tiksies konkursa pusfinālā, bet jau 26. februārī uzzināsim, kurš no viņiem dosies uz Ukrainu, lai pārstāvētu Latviju "Eirovīzijas" konkursā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!