Foto: DELFI

Piektdien, 10. februārī, Latviju pāršalca skumja vēsts – cīņu ar smagu slimību zaudējusi grupas "Duets Sandra" līdere Sandra Brīnuma. Par traģisko pavērsienu skumst arī pašmāju mūziķis Sandis Kiops.

Latviešu estrādes dziedātājs Sandis Kiops ar Sandru bija pazīstams personīgi un sarunā ar "Delfi Izklaidi" atzina, ka latviešu tauta ir zaudējusi "neatkārtojamu dziedātāju".

"Otras tādas mākslinieces Latvijā nebūs – viņa cilvēkus paņēma nevis tieši ar balsi, bet ar savu personību un "sandriskumu". Sandra bija ļoti ekstravaganta un neatkārtojama dziedātāja," izteicās Kiops un prognozēja, ka tuvāko simts gadu laikā Latvijas šovbiznesā Sandrai līdzīgu dziedātāju noteikti nebūs lemts ieraudzīt.

"Man tiešām ļoti žēl, ka tā ir noticis. Esam zaudējuši neatkārtojamu mākslinieci. Viņa bija gan tautas aprunāta un pelta, gan visiem labi zināma un mīlēta," sarunā ar "Delf Izklaidi" atzina Kiops, piebilstot, ka Sandras slimību un pāragro nāvi, iespējams, ietekmējusi arī mūziķes aktīvā profesionālā darbība.

"Būt par skatuves mākslinieku nav viegli. Visas tās negulētās naktis, skatuves slodze un pārējais, kas nāk tam līdzi. Mūziķiem tas dzīvesveids nav no veselīgākajiem," rezumē pieredzes bagātais izpildītājs.

Jau vēstīts, ka atvadīšanās no Sandras notiks 14. februārī pulksten 11 Saulkrastu kapos.

Tāpat tapis zināms, ka Sandra bija kritusi par upuri retai slimībai – viņai diagnosticēta amiotrofā laterālā skleroze, un piektdien, 10. februārī, dziedātājas dzīvība izdzisa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!