Foto: Picture Agency

Svētdienas, 12. februāra, vakarā Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā varēsim sekot līdzi dziesmu konkursa "Supernova" otrajam ceturtdaļfinālam, kurā par atlikušajām četrām vietām pusfinālā cīnīsies 11 izpildītāji un muzikālās apvienības.

Atgādinām, ka pirmajā ceturtdaļfinālā uzvaras laurus plūca Laura Valtera izpildītā kompozīcija "Magic Years", kam pusfinālā pievienosies Linda Leen ar dziesmu "Who Is In Charge", "Franco Franco" ar dziesmu "Up" un Miks Dukurs ar dziesmu "Spiritual Priest".

Tagad "Delfi Izklaide" piedāvā nedaudz tuvāk iepazīt otrās tiešraides "Supernovas" dalībnieku pulciņu, kā arī, protams, noklausīties viņu sarūpētās kompozīcijas, lai jau laicīgi izvēlētos savu favorītu pirms svētdienas vakara tiešraides.

Ar dinamītu sirdī – Markus Riva

Foto: Publicitātes foto

Markus Riva no otrā ceturtdaļfināla dalībniekiem ir viens no labāk zināmajiem izpildītājiem. Pērn konkursa "Supernova" atlasē viņam nepaveicās – lai gan skatītāji viņa sniegumu vērtēja atzinīgi, žūrija lēma citādi un neļāva puisim kvalificēties finālam.

Toreiz Rivu aizstāvēja pat maestro Raimonds Pauls, bet izpildītājs nav metis plinti krūmos un atgriezies konkursā. Šoreiz – ar dziesmu "Dynamite".

"Šī ir diezgan dramatiska dziesma, kuru sarakstīju, balstoties uz iekšējām emocijām. Mums katram ir bijušas tādas situācijas, kad liekas, ka eksplodēsim. Vai tas ir prāts, kurā šaudās 1000 domas, vai tā ir sirds, kura iestrēgusi toksiskās attiecībās, kas draud ar eksploziju. Bet katrā ziņā dziesma ir par tik spēcīgu mīlestību, iespējams, vienpusēju," savu "Supernovas" dziesmu raksturo populārais izpildītājs.

Pusaudzis, kurš mainīja noteikumus – The Ludvig

Foto: Publicitātes foto
The Ludvig (īstajā vārdā Jēkabs Ludvigs Kalmanis) sabiedrības uzmanību izpelnījies sava vecuma dēļ – puisim ir tikai 16, un viņa dēļ mainīti konkursa "Supernova" noteikumi.Šovā viņš startē ar dziesmu "I'm in Love With You", kas tapusi sadarbībā ar Jāni Ķirsi."Pirmā mīlestība ir tā, kuru katrs izdzīvo ar īpašām, vēl mīlestībai nesagatavotām un nenobriedušām jūtām. Tā ir mīlestība, kuru sajūt ar ļoti trausliem un jutīgiem nervu galiem. Tieši tādēļ, ka tā ir pirmā, tā ir arī tik kontrastējoša. Viss ir sakāpināts. Ja tajā laikā tu esi vientuļš, tad tu neesi tikai vientuļš, bet ļoooooti vientuļš. Ja esi blakus ar savu izredzēto, tad neesi tikai laimīgs – tad esi ekstrēmi laimīgs. Ja esi pirmās mīlestības aplaimots, tad vari ieelpot dzīvi!" savu kompozīciju raksturojies jaunietis.

Mazliet dīvaini – Laura Lo

Foto: Publicitātes foto

Pašmāju dziedātāja un dziesmu autore Laura Lo (īstajā vārdā Laura Ločmele) konkursā startē ar dziesmu "Little Weird", kas tapusi, sadarbojoties ar mūziķi Chris Oak (īstajā vārdā Kristaps Bumbieris).

Dziesmas mūzikas un vārdu autore ir pati Laura, aranžiju veidojis producents Kaspars Ansons, skaņas pēcapstrādi veicis Krišjānis Geidāns.

Kā atklāj pati Laura, kompozīcija stāsta par iemīlēšanos un par pozitīvi dīvaino, sirreālo sajūtu, kas pārņem, kad esi iemīlējies – it kā pats kosmoss jūs būtu savedis kopā.

"Sadarbība ar Kristapu ir kaut kas pavisam jauns, satikāmies nejauši, piedāvāju Kristapam sadarboties, un tā tapa dziesmas ieraksts," stāsta jaunā izpildītāja.

Par satikšanos negaidītā brīdī – Miks Galvanovskis

Foto: Publicitātes foto

Miks Galvanovskis ir 19 gadus vecs mūziķis no Jelgavas, kurš "Supernovā" startē ar paša radītu dziesmu "Runaway".

"Ar šo dziesmu un videoklipu vēlos iedrošināt cilvēkus ticēt saviem sapņiem un nepadoties pie pirmajām grūtībām. Pat tad, ja dzīvē sanāk paklupt, galvenais ir piecelties. Dziesma atspoguļo, ka ikkatram no mums dzīvē pienāk brīdis, kad mēs satiekam īsto cilvēku – pat visnegaidītākajā brīdī," klausītājus vēlas iedvesmot Miks.

"Dziesma tika uzrakstīta vēlā vasaras vakarā. Pirms tam nebija prātā ienākusi pat mazākā doma, ka es varētu piedalīties šajā šovā. Pirms šīs dziesmas tas šķita kā tāls un pagaidām neaizsniedzams sapnis. Tas, ka šobrīd esmu uzņemts šovā, nenozīmē, ka šis ir mans augstākais karjeras punkts. Šis ir tikai jauns atspēriens cīņā par augstākām virsotnēm," vērtē jaunais talants.

Kur mēs novelkam robežu – "Triānas parks"

Foto: Publicitātes foto

Apvienībai "Triānas parks" jau ir liela pieredze "Eirovīzijas" nacionālajās atlasēs, un tagad, pēc vairāku gadu pauzes, viņi atgriezušies šajā sacensībā ar dziesmu "Line".

"Kur mēs novelkam robežu?" – tas ir retorisks jautājums, kuru grupa uzdod klausītājam.

Dziesmas stāsts ir ne tikai par mīlestību, bet arī par šī brīža pasaules akutālajiem notikumiem – karadarbību, cilvēku savstarpējām attiecībām, mantkārību un neiecietību, un to, cik tālu mēs esam gatavi iet un ko mēs esam gatavi upurēt, lai sasniegtu sevis noteiktos ideālus.

Dziesma tapusi sadarbībā ar solistes Agneses Rakovskas brāli Kristianu Rakovski un studiju "Kekkonen" Somijā.

Nepadoties – Toms Kalderauskis

Foto: Publicitātes foto

Toms Kalderauskis "Supernovā" startēs ar Ginta Stankeviča un Kerijas Kalējas dziesmu "We Won't Back Down".

"Jau no pašas bērnības mamma un bērnudārza audzinātājas pamanīja, ka man patīk mūzika, un man tas ir jāattīsta! Piedalījos maksimāli visur, kur vien varēju! Ir bijuši daudzi kritumi un vilšanās, bet tas viss mani ir motivējis nepadoties un cīnīties par savu sapni – būt uz lielās skatuves!" atzinis jaunais izpildītājs.

"Dziesmu es uztveru kā enerģijas lādiņu sev un pārējiem, kas ir uz savu sapņu realizēšanas ceļa. Tā, manuprāt, motivē nepadoties, ja kaut kas neizdodas – celies, saņemies un ar jauniem spēkiem dodies tālāk nezināmajā!" savu "Supernovas" dziesmu raksturojis Toms.

Esi tāds, kāds vēlies būt – Katrine Lukins

Foto: Publicitātes foto

Zviedrijā savulaik dzīvojošā latviešu meitene Katrine Lukins konkursā "Supernova" startē ar dziesmu "Silhouette", kuras autori ir pati Katrine, ieraksta līdzproducents Kārlis Indrišonoks un dziedātājas tēvs, agrākais leģendārās latviešu grupas "Odis" basģitārists Andris Lukins.

"Dziesma ir par manu pašas pieredzi. Vienmēr ir bijuši kaut kādi standarti tam, kā jāizskatās, kā jāuzvedas, kas skaitās normāli un kas nē. Esmu nonākusi pie vienkāršas atziņas – esi tāds, kāds tu pats vēlies būt, un dari to, kas tev patīk! Par to arī dziesma," "Supernovas" kompozīcijas ideju raksturo Katrine.

Lielāko sava mūža daļu jaunā mūziķe ir dzīvojusi Zviedrijā, bet pašlaik Katrine dzīvo un savu karjeru veido Latvijā, kopā ar latviešu mūziķiem, producentiem un izdevējiem.

Laimes meklējumos – "My Radiant You"

Foto: Matīss Purmalis

Grupa "My Radiant You", kuri pērn iekļuva starp "Supernovas" finālistiem, konkursā startēs ar kompozīciju "All I Know".

"Tā stāsta par došanos savas laimes meklējumos. Tikai atstājot aiz sevis tuvo, zināmo un mīļo, atnāk atskārsme, ka patiesā laime un piepildījums ir atgriešanās mājās – pie sava iekšējā miera, pie māju sajūtas," atklāj dziesmas "All I Know" vārdu un mūzikas autors, grupas "My Radiant You" solists Janis Driksna.

Jaunais singls vēsta, ka "katrs no mums uz zemes ir ar mērķi un nodomu", stāsta autors, piebilstot, ka jaunajam singlam cauri vijas arī reliģiskais motīvs, kas piedien "folk" un "gospel" stiliem.

Singlu "All I Know" aranžējis mūzikas producents Kaspars Ansons, par singla miksu un māsteru rūpējies Martins Gronefīlds (Martijn Groeneveld) no Nīderlandes. Singla foto autors ir Matīss Purmalis, bet grafisko dizainu radījis Didzis Bordo.

Pateicība Dievam – Santa Daņeļeviča

Foto: DELFI

Santa Daņeļeviča konkursā piedalīsies ar dziesmu "Your Breath", kas stāsta par par Dievu, kuram Santa pievērsusies pēc sastapšanās ar nežēlīgajām Ukrainas šovbiznesa aizkulisēm.

"Tā ir pirmā dziesma, kuru pati esmu sarakstījusi. Jāsaka paldies arī draugiem, kuri palīdzēja dziesmas tapšanā, taču tās pamatdoma ir manējā. Dziesmas galvenā tēma ir pateicība Dievam par to, ka viņš mani iedvesmo un ir ielicis savu dvēseli un elpu tajā radošajā procesā, kurš nāk tieši no manis pašas. Dziesma ir ļoti patiesa, jo tā ir arī mans dzīvesstāsts," sarunā ar "Delfi Izklaidi" atzina Santa.

"Man dzīvē ir bijis arī tāds brīdis, kad esmu gribējusi nomirt, jo neesmu vairs ticējusi savām spējām, iekšējam spēkam un sev kā personībai kopumā," atklāj Santa, kura smagu lūzuma punktu piedzīvojusi 2014. gadā, kad piedalījusies Ukrainas talantu šova "Х-Фактор" piektajā sezonā, bet vairāk par jaunās un talantīgās meitenes pārdzīvojumiem var lasīt šeit.

Valodu mainīs – "The HiQ"

Foto: Publicitātes foto

Apvienība "The HiQ", kurā apvienojies savulaik šovā "Okartes akadēmija" iepazītais Kristaps Čimbars un čellists Mareks Radzēvičs, konkursā startēs ar dziesmu krievu valodā "Таю oт любви".

"Dziesma radusies labo emociju iespaidā, ģimenes pieauguma brīdī, emocionālā un garīgi stiprā laikā," par kompozīciju teicis Čimbars.

Sarunā ar "Delfi Izklaidi" viņš gan atzinis – ja apvienībai izdosies izcīnīt ceļazīmi uz "Eirovīziju", dziesmas valoda tiks mainīta.

Oda Klinta Īstvuda varoņiem – UP

Foto: Publicitātes foto

Dziedātāja UP (īstajā vārdā Agnese Upleja), kas klausītājiem sevi pieteica 2013. gadā, konkursā "Supernova" piedalīsies ar dziesmu "One by One".

Kā kompozīciju raksturo pati dziedātāja, tas ir stāsts par šķietami bezjēdzīgām mokām un destruktīvām cīņām, banālām sāpēm, kas, cituprāt, neesot tā vērtas, un uzvaru, kas gūta caur zaudējumiem.

Agnese dzimusi lidotāja izmēģinātāja un stjuartes ģimenē Rīgā, taču laika gaitā ir saukusi par mājām gan Krieviju, gan Igauniju. Brīvi runā un lasa četrās valodās, kas nepastarpināti ļauj smelties iedvesmu atšķirīgās kultūrās.

"Tā ir oda vesternu robustajam goda kodeksam, Klinta Īstvuda varoņiem un mūždien viegli garlaikotām, pārgatavojušos augļu aromāta ieskautām, turīgu rančero meitām," par "Supernovas" dziesmu stāsta UP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!