Foto: Mārtiņa Freimaņa fonda arhīvs

Otrdien, 7. februārī, apaļu jubileju atzīmētu pāragri mūžībā aizgājušais latviešu dziedātājs, dzejnieks un aktieris Mārtiņš Freimanis – viņam šajā dienā apritētu 40.

Savas dzīves laikā Freimanis bija viens no spilgtākajiem un pamanāmākajiem pašmāju šovbiznesa pārstāvjiem – ar savu enerģiju, harizmu un talantu viņš aizrāva, gan atrodoties uz skatuves, gan ikdienas gaitās un ballītēs.

Freimanis sevi bija apliecinājis ne tikai kā mūziķis, bet arī aktieris. Daudziem teātra mīļiem vēl joprojām spilgtā atmiņā ir viņa sniegums Liepājas teātra izrādē "Kaupēn, mans mīļais", bet uz lielā ekrāna viņa talantu vislabāk varēja novērtēt jau pēc mūziķa nāves iznākušajā Arvīda Krieva filmā "Dancis pa trim".

Neatņemama dziedātāja dzīves sastāvdaļa bija dzīvnieki – par viņa uzticamu pavadoni bija kļuvusi sunīte Pepe, bet nereti mediji vēstīja arī par citiem viņa mīluļiem.

Iemīļotais mūziķis mūžībā devās pirms sešiem gadiem, 2011. gada 27. janvārī, bet viņa muzikālo mantojumu tālāk nes Valters Frīdenbergs, kurš kļuvis par grupas "Tumsa" solistu.

Kā vēsta Mārtiņa Freimaņa fond, lai atcerētos Mārtiņu un nosūtītu viņam sveicienus uz debesīm, Aizputes novada jaunieši sadarbībā ar jauniešu "Ideju māju" ir ierakstījuši dziesmu "Pie Dieviņa gari galdi" un publicējuši īpašu vēstuli Mārtiņam uz debesīm.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!