Foto: Picture Agency

Svētdien, 5. februārī, Latvijas Televīzijas konkursā "Supernova" tika noskaidroti pirmie četri dalībnieki, kuri tālāk pusfinālā sacentīsies par iespēju pārstāvēt Latviju starptautiskajā dziesmu konkursā "Eirovīzija". Starp viņiem ar dziesmu "Spiritual Priest" iekļuva arī Miks Dukurs.

Īsi pēc veiksmīgās dalības konkursā Miks sarunā ar "Delfi Izklaidi" atzina, ka šādu iznākumu nemaz nebija paredzējis un jūtas ļoti pārsteigts.

"Man tas bija ļoti liels šoks, un tagad ir tik nereālas sajūtas. Es galīgi necerēju, ka tā notiks, turklāt šogad bija ļoti daudz labu dziesmu," secina Miks un atminas, ka iepriekš vairākus gadus kopā ar pārējiem mūziķiem bija pieredzējis rezultātu paziņošanas mirkli, taču nekad paša triumfu.

Pēc rezultātu paziņošanas Miks juties vienlīdz pārsteigts un laimīgs, kā arī ļoti gribējies ēst. Priecīgo notikumu viņš nosvinējis kopā ar dažiem citiem "Supernovas" dalībniekiem, ieturot vēlas vakariņas "Olympic Casino". Visvairāk mūziķim žēl, ka konkursa tālākajās kārtās vairs nebūs iespējams satikt aiz strīpas palikušos dalībniekus, ar kuriem viņš paguvis sadraudzēties.

Savu iekļūšanu starp četriem pirmajiem "Supernovas" pusfinālistiem Miks skaidro ar to, ka, iespējams, kļuvis nopietnāks, tāpēc viņa pūles beidzot tikušas novērtētas.

"Varbūt tas notika tāpēc, ka es atradu sevi. Pagājušajā gadā sevi mūzikā neizjutu tā kā tagad. Domāju, ka tas ir saistīts ar dēla piedzimšanu. Kopš viņa nākšanas pasaulē esmu kļuvis nopietnāks, atbildīgāks," sarunā ar "Delfi Izklaidi" aizdomājas Miks, kurš pērnā gada marta sākumā kļuva par tēti savam pirmdzimtajam.

Starp "Supernovas" pusfināla kārtas dalībniekiem tika izziņoti arī Lauris Valters ar kompozīciju "Magic years", Linda Leen ar ar dziesmu ""Who Is In Charge", kā arī "Franco Franco" ar dziesmu "Up". Nākamā atlases kārta paredzēta 12. februārī, savukārt nedēļu vēlāk notiks pusfināls, bet galīgais Latvijas pārstāvis starptautiskajā "Eirovīzijā" tiks noskaidrots 26. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!