Foto: Reuters/Scanpix

Aizvadītās nedēļas izskaņā visā pasaulē norisinājās sieviešu solidaritātes gājieni, un Vašingtonā notiekošo pasākumu apmeklēja arī dziedātāja Madonna, kura ar savu runu iedvesmoja tūkstošiem sanākušo ļaužu. Tagad viņas teikto komentējis arī jaunais ASV prezidents Donalds Tramps.

"Godīgi sakot, viņa ir pretīga. Es domāju, viņa pati sev dara pāri," intervijā "Fox News" paziņojis Tramps un atzinis – viņaprāt, Madonnas teiktais bijis "apkaunojums mūsu valstij".

Savā uzrunā Madonna neslēpa, ka "šis ir šausminošs brīdis" pēc Trampa inaugurācijas, kas ir kā modinātāja zvans ASV.

"Laipni lūgti mīlestības revolūcijā. Par sacelšanos. Par mūsu kā sieviešu atteikšanos pieņemt šo tirānijas laikmetu," dienu pēc Trampa inaugurācija aptuveni 500 tūkstošu ļaužu lielajam pūlim savā runā vēstīja pasaulslavenā skatuves māksliniece.

Lielu uzmanību izpelnījās Madonnas atziņa, ka viņa ir "daudz domājusi par Baltā nama uzspridzināšanu", un vēlāk dziedātāja bija spiesta taisnoties, ka to izmantojusi kā metaforu.

Atgādinām, ka janvāra sākumā Tramps neglaimojošus izteicienus veltīja arī Merilai Strīpai – viņš aktrisi, kura tikko saņēma savu 20. "Oskara" balvas nomināciju, nosauca par vienu no "pārvērtētākajām aktrisēm Holivudā".

Tā bija Trampa reakcija uz Strīpas "Zelta globusu" ceremonijā teikto emocionālo runu, kurā aktrise pauda savu sašutumu par jaunievēlēto ASV prezidentu, ne reizi gan nenosaucot viņu vārdā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!