Foto: Publicitātes foto

Aizvadītās nedēļas nogalē Cēsu pilsētas "Fonoklubā" daudzi grupas "Duets Sandra" fani varēja pirmo reizi klātienē novērtēt apvienības jaunpienācēju – Andri Rogu, kurš leģendārajai grupai pievienojies ilggadējās līderes Sandras Brīnumas piespiedu prombūtnes laikā.

Jau ziņots, ka Sandra nopietnas slimības dēļ gada izskaņā bija spiesta uz nenoteiktu laiku skatuvi pamest, un vismaz pagaidām grupai pievienojies Andris.

Viņš, "Delfi Izklaides" uzrunāts, neslēpj, ka bija krietni satraucies. Turklāt viņam šķitis, ka daudzi "Fonokluba" apmeklētāji nemaz neesot zinājuši, ka Sandra neuzstāsies.

"Sākumā visi bija šokā, ka līderes nav. Pēc tam jau laikam pierada. Man, protams, bija uztraukums, jo tā jau nav standarta situācija, kad no grupas līdere aiziet. Ko varēju, to darīju. Nezinu kā man sanāca, bet katrā ziņā centos," savas spējas iejusties Sandras vietā raksturo Roga.

Grūtības sagādājis iemācīties "Duets Sandra" kuplo dziesmu repertuāru, kas bija jāpaveic vien trīs nedēļu laikā. Roga kautrējas, ka daudzām dziesmām esot lasījis vārdus no lapas, un cer, ka skatītāji viņam to piedos.

Lai gan daudziem šķiet, ka Andra kā mūzikas izpildītāja vārds līdz šim ir bijis svešs, izrādās, ka ar mūziku un skatuvi viņš ir saistīts jau ilgus gadus. Mūzika Andrim gājusi pie sirds, jau mazam esot.

"Kā jau daudziem bērniem, arī manā bērnībā mājās bija radio aparāts. Stāvēju pie tā, klausījos un domāju – vou, super. Burtiski kaifoju. Man ļoti patika mūzika. Un, ja es tā paskatos, tā arī nekad nav pazudusi no manas dzīves."

Ikdienā Roga strādā tirdzniecībā, taču brīvdienās un svētkos piepelnās, uzspēlējot kāzās, privātās jubilejās un korporatīvos pasākumos, izpildot dažādu latviešu un krievu mūziku.

Foto: Privātais arhīvs
"Visur, kur esmu bijis, visiem patīk. Es tāds tīrradnis esmu. Liktenis tā ir ielicis, ka man ir jādzied. Ja dzīvē ir iedotas tādas dotības – tās ir jāizmanto. Tā jau tiem muzikantiem ir. Mūziku mācījies nekur neesmu, un viss, kas man šajā jomā piemīt – tas ir dabas dots, " "Delfi Izklaidei" atklāj Roga un atzīst, ka komponēt gan viņam nesanākot. Agrāk viņš esot mēģinājis rakstīt dziesmu vārdus dzejoļu formā par draudzību un mīlestību, taču ar laiku sapratis, ka tas neesot viņa lauciņš.

Savu talantu viņš izrādīt īpaši nemīl.

"Es nereklamējos. Dziedāt es dziedu, balss man ir tāda, kāda ir. Varbūt neesmu tik pazīstams, jo man trūkst pašpārliecinātības, lai sevi visiem pierādītu. Un galu galā šovbinzess Latvijā ir šovbizness. Ja tu esi mākslinieks un strādā, cilvēki gaida no tevis dziesmas. Vajag kādu, kas tev raksta mūziku, tekstus. Hitu vajag! Tas ir liels darbs, " spriež vīrietis.

Tiesa, par savu tālāko dalību grupā "Duets Sandra" Roga pagaidām ir neziņā.

"Jāsaka paldies Andrim par iespēju uzdziedāt. Bet, tālāk vai vēl kaut kur spēlēsim, nezinu. Tad jau redzēs, kā viss iegrozīsies. Viss ir atkarīgs no Andra – viņš ir grupas menedžeris," spriež Roga, kurš "Delfi Izklaidei" atklāj, ka abus Brīnumus pazīst jau daudzus gadus un pirms vairāk nekā desmit gadiem abiem braucis līdzi koncerttūrēs.

"Tie bija citi laiki. Man bija divdesmit pieci gadi, raksturīgs jaunības maksimālisms, un es neko nopietni īsti neuztvēru. Tolaik pabraukājām, padziedājām, paklausījāmies ierakstus – man viss likās super," nedaudz izvairīgs savās atmiņās ir Roga.

Pirms dažām nedēļām līdz ar ziņām par Sandras saslimšanu pie viņa atnācis Andris.

"Viņš man palūdza, lai izlīdzu. Andrim jau citādāk kā man, viņam mūzikas spēlēšana ir maizes darbs. Andris ļoti negrib pamest skatuvi. Saņemot viņa piedāvājumu aizvietot Sandru, es ātri padomāju un parakstījos, kaut gan, nezināju kā tas būs. Es jau diendienā nedziedu," savas pārdomas atklāj Roga.

Visi viņa draugi zinot, ka viņš ir liels dziedātājs, un ik reizi, kad notiek kāda sanākšana, draugi saka: "Andžiņ, nu uzdziedi!" Tuvie cilvēki arī ir tie, kuri Rogam visbiežāk piespēlē haltūras. Viņš atzīst, ka var lepoties ar daudz draugiem. Diemžēl sirdsdāmas šobrīd neesot, taču Roga neskumst, jo ir pārliecināts, ka īstā atnāks. Pagaidām viņš viens pats dzīvo divistabu dzīvoklī Saulkrastos – 300 metrus no jūras.

"Te man ļoti, ļoti patīk – ir svaigs gaiss, var relaksēties. Saulkrastos dzīvoju jau kopš bērnības. No Rīgas atbraucot, uzreiz var just, ka ir pavisam cita štelle. Tā jau ir diezgan liela veiksme – pie pašas jūras dzīvot," pateicīgs liktenim ir dziedātājs Roga, kurš pastāsta, ka brīvajā laikā labprāt ceļo un daudz klausās mūziku – vinila skaņu plates ar roku, klasiku, džezu un blūzu viņa Saulkrastu dzīvoklītī skan nepārtraukti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!