Foto: Privātais arhīvs

Jau ilgāku laiku starp Latvijas izteiksmīgākajām fitnesa daiļavām ir iemirdzējusies jauna personība – Justīne Apine. Viņa ir uztura speciāliste un fitnesa instruktore, kuras nākamais mērķis ir kļūt par profesionālu fitnesa treneri. Savā "Instagram" kontā Justīne dalās ar kārdinošām fitnesa fotogrāfijām, kurās izrāda slaido augumu un lunkanību.

Ar sportu Justīne ir uz "tu" jau no agras bērnības. Četru gadu vecumā viņa sāka nodarboties ar sporta dejām, vēlāk spēki iemēģināti arī citos deju stilos. Jau astoņus gadus Justīne nodarbojas ar skriešanu un piedalījusies dažādos tautas skrējienos. Vidusskolas laikā viņa bijusi basketbola kluba "Valmiera" karsējmeitene.

"Mani piesaista visdažādākie sporta veidi, jo es mīlu kustību. Tā dzīvi padara aizraujošāku. Dzīvē ir iekārtojies, ka vairāk sanāk pievērsties deju treneres darbam – dejoju un vadu fiziskās sagatavotības nodarbības deju studijā "Royal". Arī konsultēju kā uztura speciāliste "Core Fitness," sarunā ar "Delfi Izklaide" stāsta Justīne.

Savas zināšanas par uzturu un sportu Justīne apguvusi un papildinājusi gan Rīgas Stradiņa Universitātē, gan Sporta izglītības aģentūrā. Šobrīd viņa aktīvi nododas jaunam apmācību procesam, lai pavisam drīz kļūtu par treneri populārā fitnesa klubā Rīgā. Lēmumu mācīties par profesionālu treneri Justīne pieņēmusi, jo sapratusi, ka grib apvienot savu mīlestību pret sportu un dejām.

"Lielu lomu manā izvēlē spēlē arī tas, ka vēlos aizraut, iedvesmot un nodot savas zināšanas līdzcilvēkiem un apkārtējiem," nākotnes profesijas izvēli pamato Justīne.

Foto: Privātais arhīvs
"Meitenes, kuras trenēju deju studijā, galvenokārt vēlas caur deju iemācīties skaisti kustēties, attīstot ķermeņa plastiku, koordināciju, līdzsvaru, lokanību. Lai arī viņu galvenais mērķis ir fiziskās kondīcijas uzlabošana, skaidri redzams, ka viņas attīstās arī kā personības, kļūstot aizvien pašapzinīgākas un drosmīgākas, " priecājas Justīne.

Viņa ir sapratusi, ka 21. gadsimtā ir grūti būt apmierinātai ar savu izskatu, jo no sieviešu žurnālu un citu mediju puses tiek izdarīts spiediens par to, kādai sievietei būtu jāizskatās.

"Ik uz soļa sabiedrībā tiek izvirzīti noteikti skaistuma standarti un izdarīts spiediens, kurš mūsos veido kompleksus. Jā, arī es godīgi varu teikt, ka jūtos tam pakļauta, taču es pie tā strādāju," spriež fitnesa instruktore un apgalvo, ka "sevi vienkārši ir jāmīl".

Justīne var lepoties ar slaida un trenēta auguma aprisēm, taču tas nenozīmē, ka viņa sev uzliktu kādus drastiskus ierobežojumus.

"Esmu uztura speciāliste un uzskatu, ka vislabākā diēta ir veselīgs un sabalansēts uzturs uz mūžu. Taču es neēdu pēc noteiktas programmas, tā vietā ikdienā patērēju pietiekami daudz enerģijas, lai arī ik pa brīdim bez nožēlas varētu apēst garšīgu šokolādes tāfelīti vai kūku," sievišķīgās vājībās atzīstas sportiste un atklāj, ka sevi neierobežo arī noteiktā treniņprogrammā.

Foto: Privātais arhīvs
"Es mīlu skriet, dejot, apvienojot to ar spēka vingrinājumiem treniņu zālē. Man patīk dažādība – kustos un sportoju katru dienu, taču noteiktu vingrinājumu standartus sporta zālē neievēroju," stāsta Justīne.

Nav noslēpums, ka, tiecoties pēc ideāla auguma, daudzi mēdz fitnesu uztvert pārāk nopietni, tādējādi dzīvē zaudējot citas intereses.

"Katrai sievietei ir nepieciešama sava kaislība un aizrautība – tā var būt gleznošana, lasīšana vai dziedāšana, galvenais ir atrast laiku tam, kas dvēselei liek līksmot. Aizrautīgi cilvēki ir pievilcīgi un interesanti apkārtējiem," pozitīvi spriež Justīne.

Lai pati spētu izsekot līdzi savam aktīvajam dzīvesveidam, arī ikdienā Justīne izvēlas ģērbties sportiski, īpaši nepētot jaunākās modes tendences.

"Protams, ir dienas, kad gribas sajust savu sievišķību. Tajās reizēs uzkrāsoju sarkanas lūpas, uzvelku kleitu un tos augstpapēžus. Mēs varam būt skaistas visos izmēros un formās, galvenais ir noticēt pašas skaistumam, būt harmonijā ar sevi un apzināties savu patieso vērtību," iedvesmojoši teic jaunā fitnesa dīva, kura šobrīd kopā ar domubiedriem cītīgi strādā pie vēl viena sava sapņa realizācijas – veselīga dzīvesveida nometnes.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!