Foto: LETA

Pērnā gada augustā sabiedrības dāma, skaistumkonkursu organizatore un ezotērikas eksperte Elita Drāke pārdzīvoja nelāgu pavērsienu dzīvē – viņa savā plašajā dzīvoklī Rīgas centrā mēnesi dzīvoja bez elektrības.

Nelāgā situācija bija radusies dzīvoklī, kura īres tiesības viņa 2012. gadā bija mantojusi no tēva, un sabiedrības dāma neslēpa – elektrība atslēgta, jo mājas saimnieks vēlas atbrīvoties no īrniekiem.

Taujāta, vai jaunajā gadā dzīvesvietas jautājums beidzot sakārtojies, Elita "Delfi Izklaidei" atklāj, ka bijusi spiesta savu mājvietu nomainīt.

"Tagad man ir cits dzīvoklis, kur ir elektrība. Starp cīņu ar nelietīgiem cilvēkiem, naudu un savu labsajūtu, es izvēlējos pēdējo," atklāj Drāke. Tiesa, jautājums ar Lāčplēša ielas dzīvoklī, kurā viņa četrus gadus mitinājusies, līdz galam vēl nav sakārtots.

Atskatoties uz piedzīvoto, Drāke neslēpj, ka aizgājušais gads viņai bijis ļoti smags, tomēr tajā izdevies daudz ko saprast un iemācīties.

Pēc pērnā gada nedienām ar mājokli sieviete atzina, ka daudzi draugi no viņas ir novērsušies.

"Tagad saprotu, ka ļaudīm ir labi, kad esmu priecīga un ērta. Kad parādās problēmas, jūtu atsalumu," secināja Drāke, atzīmējot, ka viņai feisbukā esot pieci tūkstoši draugu, bet dzīvē ar savām problēmām jātiek galā vienai. Taču, iesākoties jaunajam gadam, draugu nozīmi savā dzīvē Elita ir pārvērtējusi.

"Esmu sapratusi, ka mēs katrs piedzimstam un mirstam priekš sevis. Cilvēki negrib risināt citu lietas, un tas ir normāli. Tā jau nav, ka esmu pilnīgi viena, arī man apkārt ir savi cilvēki, taču zinu to, ka katram pašam ir jātiek ar savām problēmām galā. Un tādas atziņas var saprast tikai procesā," savās pārdomās ar "Delfi Izklaidi" dalās Drāke.

Viņa pati laiku skaita pēc ķīniešu, nevis eiropiešu kalendāra, tāpēc ezotērikas speciālistei gadu mija pienāks tikai 27. janvārī. Elita uz 2017. gadu skatās ļoti pozitīvi un tautiešiem apsola – "tas beidzot būs kolosāls visai Latvijai"!

Viņa ir pārliecināta, ka 2017. gads ir paredzēts lietu kārtošanai. Jātiek galā ar kārtību mājās, grāmatvedībā, attiecībās un sevī pašā.

"Svarīgi arī nesēdēt uz vecā gada lauriem, un nepārtraukt darboties. Jaunais gads būs veiksmīgs tiem, kuri daudz un kārtīgi strādās. Ja sēdēsim un gaidīsim, ka kaut kas no gaisa nokritīs – nekā nebūs," 2017. gada veiksmes formulu atklāj ezotērikas eksperte.

Viņa gan norāda, ka līdz devītajam janvārim valda dižcika laiks, kas ir ļoti nelabvēlīgs aktīvai kustībai, jaunu lietu uzsākšanai. Cilvēki izjūt iekšēju smaguma sajūtu, arī darbi uz priekšu neiet – sanāk tikai iekustēties.

"Jābūt vairāk pašam ar sevi, nevis ar citiem. Jālasa grāmatas, jādzer tējas, jādedzina sveces vai jāiekur kamīns – jādara to, kas pašu nomierina un pašam palīdz," atvilkt elpu pirms daudzajiem darbiem iesaka Drāke.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!