Foto: Vida Press

Pērna gada rudenī aktieris Čārlijs Šīns (attēlā) publiski atzinās, ka viņš ir HIV pozitīvs. Savukārt šonedēļ pasauli pāršalkuši priecīgi jaunumi – kinozvaigznes veselības stāvoklis ir uzlabojies un ārstiem izdevies līdz minimumam samazināt vīrusa slodzi organismā.

Aizvadītā gada novembrī Šīns izplatīja paziņojumu, ka par savu diagnozi zinājis aptuveni četrus gadus un katru dienu rūpīgi lietojis medikamentus, lai ierobežotu vīrusu. Tiesa, vēlāk intervijās aktieris stāstīja, ka asins testu rezultāti reizēm nav bijuši pārāk iepriecinoši.

Šī gada sākumā Šīns atteicās no ikdienas ierastajām zālēm un sāka lietot eksperimentālu medikamentu PRO-140, kas tiek injicēts vienreiz nedēļā, un 29. novembrī aktieris saņēmis priecīgu ziņu, ka vīruss viņa asinīs vairs nav nosakāms.

"Tas ir neticami! Atceros, kā jutos dienā, kad par to uzzināju, un kā jūtos tagad. Es runāju par transformāciju. Vienā brīdī tu atrodies uz ceļa, kas ved nebūtībā, bet nākamajā mirklī jau esi atdzimis.

Es biju pārliecināts, ka man visu atlikušo dzīvi nāksies lietot zāļu kokteili katru dienu. Esmu neizsakāmi pateicīgs ģēnijiem, kuri izgudroja šo medikamentu un mani uzmeklēja," savu komentāru par priecīgajiem jaunumiem izdevumam "The Daily Mail" sniedzis Šīns.

Tiesa, no HIV joprojām nav iespējams izārstēties pilnībā. Šīna gadījumā ārsti vīrusu nomākuši līdz minimumam. Asins testos tas vairs neuzrādās. Tāpat aktieris nevar inficēt citus un nodot vīrusu tālāk.

Līdz šim šāds efekts tika panākts ar zālēm – ikdienas medikamentu kokteili. Savukārt Šīns izmēģinājis eksperimentālu injekciju, kas viņam veikta reizi nedēļā.

Tiesa, iknedēļas pote PRO-140 joprojām ir izpētes stadijā un nav zināms, kādas blaknes tas var atstāt uz cilvēka veselību. Šīna gadījumā rezultāti bijuši pārsteidzoši – vīruss viņa asinīs nav nosakāms. Aktieris arī apgalvo, ka nav izjutis nekādus medikamenta izraisītus nevēlamus simptomus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!