Foto: Publicitātes foto/DELFI

Ceturtdienas, 27. oktobra, vakarā pie televizoru ekrāniem pulcējās visi LNT šova "Lauku sēta" fani, lai baudītu jaunās sezonas pirmo raidījumu, kurā asas emocijas netrūka.

Tradicionāli pirmajā raidījumā skatītājiem bija iespēja nedaudz tuvāk iepazīties ar nākamajiem ekrāna varoņiem – šova vadītājs Jānis Rāzna braukāja apkārt pa Latviju, viesojoties pie dalībniekiem un īsumā atklājot viņu dzīvesstāstus. Kad visi bija apciemoti, varēja doties uz saimniecību

Šova veidotāji bija sarūpējuši pārsteigumu. Lai gan sākumā tika izsludināts, ka šovā piedalīsies septiņi pāri, "Ūsiņos" pie šarmantās saimnieces Ievas ieradās astoņi pāri – pārējiem bija pievienojušies Rudīte un Jānis no Limbažiem, ko, kā paziņoja Rāzna, viņš "ņem uz aklo".

Foto: Publicitātes foto
Dalībnieku iepazīšanās ar "Lauku sētu" noritēja mierīgi – daži priecājās par iespēju tuvāk iepazīt zirgkopību, citi priecājās, ka saimniecībā nav govju, un kopumā brašajiem strādnieciņiem par jauno "dzīvesvietu" bija pozitīvs iespaids.

Nelielu satraukumu radīja tas, ka jāguļ kūtsaugšā sienā visiem kopā, tomēr arī ar to visi ātri vien samierinājās, labi apzinoties, ka ieradušies lauku sētā, nevis kādā smalkā atpūtas vietā. Jau īsi pēc ierašanās dalībniekiem jau bija radušies pirmie iespaidi vienam par otru, un dažiem jau bija skaidrs, no kura pāra jāatbrīvojas sākumā.

Foto: Publicitātes foto
Lai gan daļai skatītāju, iespējams, šķita, ka pirmais skandāls "Lauku sētā" gaidāms no iepriekšējās sezonas skaļākās dalībnieces Violetas Stepanovas un viņas labākās draudzenes Sanitas, "vētra" nāca no citas puses.

Kamēr pārējie "Lauku sētas" dalībnieki gardu muti tiesāja un skaļi slavēja nedēļas pavāru – Violetas un Sanitas – gatavotās maltītes, kādam pret galdā celto ēdienu un dzīves apstākļiem bija skaļi iebildumi. Pamatīgu jandāliņu pēkšņi sarīkoja Jānis, kurš paziņoja – viņa dzīvesbiedrei ir slikti ar veselību un pie vainas ir ēdiens.

Foto: DELFI
Kamēr Rudīte, galvu saķērusi, klusēja, vīrietis, vārdus īpaši neizmeklējot, klaigāja par antisanitārajiem apstākļiem kūtsaugšā, kur esot "visādi kukaiņi un mēsli", cilvēktiesību pārkāpumiem, ņirgāšanos un citiem pāridarījumiem.

Drīz vien "Ūsiņos" iebrauca neatliekamās medicīniskās palīdzības auto, un, lai gan Jānis pats bija ierosinājis saukt "ātros", viņš pēkšņi paziņoja, ka kāds, visticamāk, ir uzpircis mediķus, lai tie viņa draudzeni aizvestu no šova.

Pārējos dalībniekus šī scēna ne pa jokam sabiedēja – viņiem par Jāni un Rudīti bija radies normāls iespaids, un tāpēc pēkšņā klaigāšana un lamāšanās bija vēl lielāks šoks. Māsiņas Jogita un Jolanda Augšpūles neslēpa, ka viņām ir "reāli bail" no Jāņa, un arī citas dalībnieces atzina – ja pirmajā dienā notiek šāda scēna, tad kas no vīrieša gaidāms tālāk.

Tuvāk iepazīties ar septiņiem agrāk izsludinātajiem šova pāriem iespējams zemāk.

Ilzīte un Selīna

Foto: Publicitātes foto
Ilzīte Muižniece un Una Selīna Muižniece ir mamma un meita no Variņu pagasta, Smiltenes novadā.

Ilzīte un Una ir sportiskas, atraktīvas un ar humoru apveltītas vidzemnieces, kurām ir daudz hobiju. Vēloties pavadīt jautru un citādu vasaru, mamma un meita izlēma pieteikties šovam, un tā arī tāda izvērtās.

Una, starp citu, ir šova jaunākā dalībniece, taču tas viņas nebaida.

Jogita un Jolanta

Foto: Publicitātes foto
Jogita un Jolanta Augšpūles ir māsas no Vārkavas novada, bet šovā visi viņas sauc par Preiļu māsiņām. Kā jau varēja gaidīt, latgaļu māsas ir ar krampi. Viņas uzskata sevi par ļoti strādīgām un nevienā brīdī nepieļauj domu, ka varētu būt "Lauku sētas" sliņķes.

Lauku darbu pieredzi uzkrājušas, strādājot vecākiem piederošajā saimniecībā, un šovā redzēsim, vai tas viņām palīdzēs pārējiem dalībniekiem "ielikt kloķi".

Kristīne un Vendija

Foto: Publicitātes foto
Kristīne Belova un Vendija Luīze Švītiņa ir mamma un meita no Krimuldas novada.

Vidzemniecēm ir tuvi lauku darbi, kā arī dzīvnieku kopšana.

Mammai ir pieredze aprūpēt lopiņus, kad tie nāk pasaulē, savukārt meitai Vendijai sirdij tuvi ir zirgi un viss, kas ar tiem saistīts, tāpēc nav šaubu, ka viņa "Lauku sētā" ir nonākusi īstajā vietā.

Māris un Ausma

Foto: Publicitātes foto
Māris un Ausma Navenicki ir pāris no Jēkabpils, kuri šovā nolēmuši piedalīties, jo bērni ir pieauguši un šis ir īstais laiks ļauties piedzīvojumiem un izaicinājumiem.

Ja vairums dalībnieku ar lauku darbiem ir uz tu, tad šis pāris ir vairāk uz jūs. Pēdējo reizi ar lauku darbiem viņi nodarbojušies jaunībā, bet tas nenozīmē, ka viņi būs neprašas. Gluži pretēji – "Lauku sētā" viņi akurāti un ar prieku paveiks jebkuru darbu un nesēdēs, rokas salikuši klēpī.

Rūdolfs un Mairita

Foto: Publicitātes foto
Rūdolfs Blūms un Mairita Medne ir brālēns un māsīca. Rūdolfs ir no Baldones, bet Mairita šobrīd dzīvo Ķekavā, bet nāk no Alūksnes puses.

Rūdolfs jeb Rūdis ir ne vien sportisks, bet arī ar azartu apveltīts puisis, kurš ir stingri pārliecināts, ka jebkurš darbs ir pa spēkam. Tāpat Rūdis vienmēr zina, kā atrisināt problēmu, ja tāda radusies.

Savukārt Mairita ir vienkārša un klusa meitene no Alūksnes puses. Lai arī pēc dabas ir mierīga, tomēr brīžos, kad tiks pārbaudīta viņas pacietība, parādīs raksturiņu.

Sandis un Ieva

Foto: Publicitātes foto
Sandis Raumanis un Ieva Draveniece no Murjāņiem ir, kā paši sevi dēvē, pāris uz pusslodzi.

Sandis ir transporta pakalpojumu firmas īpašnieks, bet Ieva – mamma, kura ir radusi darīt lauku darbus. Abi uzskata, ka viņu duetā ir spēks, un, lai kādi arī būtu darbi – sieviešu vai vīriešu – tie netiks šķiroti.

Violeta un Sanita

Foto: Publicitātes foto
Violeta Stepanova un Sanita Rozenberga ir draudzenes no Aizkraukles, bet pašas sevi uzskata gandrīz vai par māsām.

Violetas vārds pašmāju TV skatītājiem komentārus neprasa – viņa piedalījusies vairākos šovos un braši cīnījās arī aizvadītajā "Lauku sētas" sezonā.

Violeta sevi uzskata par gudru, drosmīgu un skaistu sievieti. Viņa zina, ko grib no dzīves – popularitāti. Violeta nebūs meitene, kura paklusēs vai "norīs krupi", un arī šajā šova sezonā viņai patiks "uzburt drāmu", izrādīt savu skaļo balsi un parādīt sevi gan vietā, gan nevietā.

Tāda pati ir arī Violetas draudzene Sanita, kuru "Lauku sētā" dēvēs par Saņitu. Sanita ir gādīga mamma, kura vēlējās izrauties no ikdiena rutīnas, tāpēc pieteicās šovam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!