Foto: Publicitātes foto
Pašmāju radošās apvienības "EDART.TV" pārstāvji aizvadītās nedēļas izskaņā tīmeklī publicējuši pirms diviem gadiem tapušo dokumentālo filmu "Caur adatu", kuras galvenais varonis ir Edijs – bijušais atlēts, kurš kļuvis par narkomānu. Reti kurš pēc tās noskatīšanās spējis palikt vienaldzīgs.

Dokumentālā stāsta galvenais varonis ir Edijs – puisis, kurš, no rīta pamostoties, savulaik uzreiz ielaida asinīs narkotikas. Savukārt viņa galvenais dienas uzdevums bija atrast naudu jaunai devai.

Edijs narkotikām bija pievērsies pēc tuva cilvēka zaudēšanas. Apreibinošās vielas viņam sniegušas mierinājumu un ļāvušas aizmirsties.

Filmas veidotāji sekojuši līdzi, kādā vidē Edijs dzīvojis, ar kādiem cilvēkiem ticies un kontaktējies. "Caur adatu" veidošana notikusi vairākos bēdīgi slavenos Rīgas mikrorajonos – Ķengaragā, Sarkandaugavā, Pļavniekos un citviet.

Dokumentālā filmā beidzas uz priecīgas nots – Edijam pamazām izdodas izķepuroties no bedres un atbrīvoties no narkotiku atkarības.

Filma "Caur adatu" plašākas sabiedrības novērtējumam tika sniegta 2014. gada sākumā, kad to demonstrēja kinoteātros un citviet, bet tiem, kuri toreiz to palaida garām vai ir piemirsuši, sniegta iespēja dokumentālo darbu noskatīties bez maksas jebkurā laikā – tā publicēta "EDART TV" "YouTube" kanālā.

Pāris dienu laikā dokumentālā filma apskatīta vairāk nekā 40 tūkstošus reižu, un ļaudis ar pārdomām par tajā redzēto dalījušies sociālajos tīklos.

Lai gan viedokļi par redzēto bijuši dažādi, visi kā viens ir pārliecināti, ka "EDART.TV" pārstāvji radījuši vērtīgu materiālu, kas liek padomāt par dzīves vērtībām.

Ne viens vien izteicies, ka "Caur adatu" vajadzētu demonstrēt skolās, jo filmā redzētās šausmas, iespējams, atturētu jauniešus no nepareizu lēmumu pieņemšanas un stāšanās uz narkotiku taciņas.

Tos, kuri noskatījušies dokumetālo stāstu, filmas veidotāji aicina doties uz filmu portālu "IMDb.com" un novērtēt redzēto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!