Foto: leta/Delfi

Saeimas deputāts Imants Parādnieks trešdien, 13. jūlijā, sacēlis īstu vētru "Twitter" tīklā – viņš Rīgas centrā pamanījis kāda bāra izkārtni krievu valodā un, protams, nav spējis slēpt sašutumu.

"Kas tā par komunistu atraugu kirilicā Latvijas brīvvalstī uz Raiņa un Valdemāra ielas stūra?" kafejnīcas "Ленинград" ieejas foto satraukti publiskai apspriešanai nodevis vērīgais deputāts.

Atbildi viņam arī nav bijis ilgi jāgaida – tā kā "Ленинград" ir viens no tradīcijām bagātākajiem krogiem Rīgā, kuram izdevies "pārdzīvot" pat pārcelšanos no Vecrīgas uz ne tik izdevīgu atrašanās vietu, šai vietai aizstāvju netrūkst.

Starp tiem ir arī populārais "Duets Sandra", kas ne reizi vien uzstājušies šajā kafejnīcā, un citi, kuri pārliecinājušies, ka šī ir viena no latviskākajām vietām Rīgā, kurp doties izklaidēties.

Kafejnīcas īpašnieks Sergejs Bižāns sarunā ar "Delfi Izklaidi" paskaidroja, ka nosaukums ir reģistrēta preču zīme un iebildumiem pret to neesot nekāda pamata.

"Preču zīmi reģistrējām pirms astoņiem gadiem, un tā pieder man. Izkārtne, bez šaubām, ir saskaņota ar Rīgas pilsētas būvvaldi, un tai ir fasādes pase, kas visu laiku atrodas uz vietas, ja rastos nepieciešamība to uzrādīt," stāsta Bižāns.

Ja būvvalde šādu izkārtni ir atļāvusi, tad tiem, kuri to uzskata par pretlikumīgu vai kā citādi kaitīgu, pareizāk būtu vērsties pašvaldības policijā. Kārtībsargiem tad arī tālāk būtu jālemj, ko darīt, iesaka "Ленинград" īpašnieks.

Komentējot Parādnieka ierakstu "Twitter" tīklā, Bižāns ir tiešs.

"Paldies par reklāmu. Ir cilvēki ar dažādām veselīgas attieksmes problēmām. Ir deputāti un ministri, kuri labprāt pasēž pie manis un izbauda atmosfēru, un ir cilvēki, kuri dzīvo paralēlajā realitātē un bur drāmas," atzīst uzņēmējs.

Viņš arī iesaka Parādniekam apjautāties saviem partijas biedriem no Nacionālās apvienības, kurp viņi dodas alu dzert. Tas, iespējams, deputātu pasargātu no tik absurdiem apgalvojumiem publiskajā telpā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!