Foto: DELFI
Gadu pēc "Lauku sētas" filmēšanas šova fināliste, neatliekamās palīdzības mediķe Ilona Jeršova (attēlā), beidzot sāk atgūties pēc operācijas, ko viņai nācās veikt uzreiz pēc dalības šovā. Sākums esot bijis drausmīgs, un vienubrīd viņa pat nožēlojusi dalību ekrāna spēlē.

Ilona tikai pēc dalības šovā atklāja "Delfi Izklaidei", ka teju visu filmēšanas laiku mocījusies sāpēs, bet uzreiz pēc fināla viņai nācies veikt nopietnu operāciju. Tam visam par iemeslu bijusi pusotra gada veca, neārstēta rokas trauma, kura smago lauku darbu iespaidā atkal likusi par sevi manīt.

Tomēr sieviete cietusies un turējusies spēlē līdz pēdējam par spīti sāpēm. Pēc "Lauku sētas" ārsts Ilonu uzreiz nosūtījis uz operāciju un licis pusgadu pilnībā atpūsties.

Nu jau šova zvaigzne daļēji atkopusies, taču neslēpj, ka sākums bijis smags. "Pēc operācijas mēnešiem nevarēju pagulēt ļoti lielu sāpju dēļ. Tajās trakajās emocijās gan es vienubrīd domāju – nu, kāpēc man vajadzēja tajā "Lauku sētā" piedalīties? Bet tiklīdz lielās sāpes pārgāja un aizmirsās, tā šīs domas pārgāja.

Es ietu vēl, tagad ar tādu skaudību skatījos uz jaunajiem dalībniekiem. Novēlu viņiem visiem izturību, stiprus nervus un nesalūzt vēl pirmajā nedēļā – salūzt var pirms beigām!" sarunā ar "Delfi Izklaide" smej Ilona, kura pati, spītējot sāpēm, turējās spēlē līdz pēdējam.

Ilona, kura ikdienā strādā neatliekamajā palīdzībā par ārsta palīgu, pati nav varējusi izturēt ilgo ārstēšanos, tāpēc devusies uz darbu vēl tad, kad bija jādzīvo uz slimības lapas.

"Vispār jau ārsts lika sešus mēnešus atpūsties, bet pēc četriem man pietika – aizgāju uz darbu. Nedrīkstēju neko nest un celt, bet, pateicoties kolēģiem un mūsu jaukajiem šoferīšiem, kuri nesa visus čemodānus, varēju atkal strādāt.

Pēc operācijas vēl labu laiku nodzīvoju rehabilitācijas centrā. Tagad viss ir normas robežās, bet smagu tāpat nevar pacelt, sāpes tāpat ir. Bet tas viss ir sīkums, dzīve iet uz priekšu," galvu nenokar allaž optimistiskā šova dalībniece.

Viņa smejas, ka, lai arī "Lauku sēta" jau sen noslēgusies, tās efekts joprojām turpinās arī pozitīvā sakarā, ne tikai par sāpēm runājot. Bijis gadījums, kad mediķu brigāde, izsaukta pie pacienta kādā meža mājiņā, pieklauvējusi pie nepareizajām durvīm, kur nav bijis neviena slimnieka.

Ieraudzījuši aiz durvīm "Lauku sētas" zvaigzni, cilvēki bijuši gatavi izlikties slimi, lai tikai Ilona ienāktu un pakafijotu ar viņiem. Protams, Ilona atteikusies, jo bijis jābrauc strādāt.

Kā smejas Ilona, nereti gadījies arī tā, ka cilvēks izsauc ātro palīdzību, bet, ieraugot "Lauku sētas" dalībnieci, visas kaites pāriet. "Pārsvarā vecāki cilvēki, viņi laikam vairāk skatījās. Tad nu pusstunda jāpasēž, jāatbild uz jautājumiem," smejas Ilona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!