Foto: Vida Press
Plastiskā ķirurģija sniedz gandrīz neierobežotas iespējas uzlabot vizuālo izskatu līdz pilnībai, taču ne vienmēr pūles un sāpīgās operācijas attaisno cerības un sniedz vēlamo rezultātu.

Mēdz uzskatīt, ka plastikas ķirurgu pakalpojumus lielākoties izmanto tikai dāmas, taču netrūkst arī vīriešu, kas par visām varītēm vēlas atbrīvoties no laika ritējuma un dzīves atstātām pēdām un tiecas pēc nostieptas sejas ādas, paceltiem plakstiņiem un smalkāka deguntiņa.

Arī pasaulē slavenu un pazīstamu vīriešu vidū ir gana daudz tādu, kuri gūlušies zem skalpeļa, taču dažos gadījumos operāciju sekas bijušas graujošas un savulaik apbrīnotās zvaigznes pārtapušas monstros. Ir arī tādi, kuri mainījuši dzimumu un pat rasi. DELFI Izklaide piedāvā nelielu apkopojumu ar slaveniem vīriešiem – plastiskās ķirurģijas upuriem.

Mikijs Rūrks

Foto: Vida Press

Holivudas aktieris Mikijs Rūrks (attēlā) savulaik tika dēvēts par seksa simbolu un vienu no iekārojamākajiem vīriešiem pasaulē, taču pēdējos gados viņš tik cītīgi draudzējies ar skalpeli, ka no agrākās spozmes maz kas palicis pāri.

Rūrks kopš pusaudžu vecuma nodarbojas ar boksu. Deviņdesmitajos gados, kad viņa aktiera karjera piedzīvoja lejupslīdi, vīrietis šim sporta veidam pievērsās ar jaunu sparu.

Ringā Rūrks pamatīgi apskādēja seju, tāpēc drīz vien cīņu sekas centās labot ar plastiskajām operācijām. Tiesa, tas, cik lielu labumu procedūras viņam devušas, ir diskutabls jautājums.

Šobrīd 63 gadus vecais aktieris kļuvis par iecienītu "medījumu" paparaci. Slavenību fotogrāfi ap viņu spieto kā bites, cenšoties iemūžināt arvien jaunus kadrus ar aktiera, kurš bieži tiek ierindots neveiksmīgāko plastisko operāciju upuru apkopojumos, izķēmoto seju.

Valērijs Ļeontjevs

Foto: AFI/DELFI

Krievijas estrādes zvaigznēm ar sejas pārveidošanas operācijām ir īpašas attiecības – grūti atrast pensionētu skatuves mākslinieku, kurš nebūtu izmantojis plastiskās ķirurģijas pakalpojumus. Arī leģendārais dziedātājs Valērijs Ļeontjevs (attēlā) nav izņēmums.

Dziedātājs šobrīd ir 67 gadus vecs, taču viņa krāšņie šovi un atraktivitāte tajos joprojām pulcē pilnas koncertzāles. Tiesa, viņš smagi nopūlas, lai saglabātu jaunības dienu spozmi.

Zināms, ka Ļeontjevs plastisko operāciju maratonu sācis ar plakstiņu pacelšanu. Skumjā kārtā operācija nebija pārāk veiksmīga – tās laikā tika traumēts augšējā plakstiņa muskulis. Šī iemesla dēļ viņš nevarēja aizvērt acis, tādēļ nācās veikt vēl vienu operāciju.

Vēlāk viņam veikti vēl citi uzlabojumi – deguna korekcija, sejas ādas nostiepšana un virkne citu procedūru. Ļeontjevs vienmēr tiecies saglabāt mūžīgo jaunību, taču daudzo plastisko operāciju dēļ vīrieša seja ir gandrīz nekustīga.

Medijos savulaik pat parādījās ziņas, ka daudzo operāciju dēļ dziedātājs var kļūt pavisam akls.

Brūss Dženners pārtop par Keitlīnu

Foto: Vida Press

Plastiskā ķirurģija attīstījusies līdz tādai pakāpei, ka ar tās palīdzību iespējams mainīt pat dzimumu. Spilgts piemērs tam ir arī olimpiskais čempions desmitcīņā un amerikāņu realitātes šovu zvaigzne Brūss Dženners, kurš tagad dēvējams par Keitlīnu (attēlā).

66 gadus vecais atlēts pērn satricināja pasauli, pavēstot, ka nolēmis veikt dzimuma maiņas operāciju. Aizvadītā gada 1. jūnijs ieies vēsturē kā diena, kad publiskajā telpā pirmo reizi uzmirdzēja Keitlīna – viņas foto rotāja žurnāla Vanity Fair vāku.

Vēlāk Keitlīna, kura būdama vīrietis radīja sešus bērnus un joprojām ir slaveno Kardašjanu māsiņu patēvs, kļuva par iedvesmas avotu daudzām sievietēm un vīriešiem, kuri uzskata, ka nākuši pasaulē neīstajā dzimumā.

Keitlīna atklājusi, ka kļūšana par sievieti bijis labākais lēmums viņas mūžā, taču pēc daudzajām operācijām viņai nācās pārciest ne tikai fiziskas, bet arī emocionālas sāpes un ģimenes noraidījumu.

Keitlīna izpelnījusies atzinīgus modes kritiķu komentārus par stila izjūtu, un viņa savu augumu labprāt izrāda sievišķīgos apģērbos. Nesenā intervijā atklājās, ka viņa dzimuma maiņu uzsākusi jau deviņdesmitajos gados, bet plānu uz dažiem gadiem atlikusi, kad iepazinusies ar trešo sievu Kristenu.

Stīvens Tailers

Foto: Vida Press

Nemitīgā mediju uzmanība un vēlme saglabāt jauneklīgu izskatu likusi zem skalpeļa gulties arī amerikāņu rokmūziķim, apvienības Aerosmith līderim Stīvenam Taileram (attēlā).

Mūziķim šobrīd ir 68 gadi. Kā liecina dažādas biogrāfijas, Aerosmith ziedu laikos grūpijas burtiski stāvējušas rindā, lai tiktu Tailera gultā, taču laiks ir nepiedodams – arī slavenie un bagātie noveco.

Tailers kripatiņu jaunības centies saglabāt ar plastisko operāciju palīdzību, taču viņš ir viens no tiem šovbiznesa spīdekļiem, kuram procedūras, iespējams, nesušas vairāk ļaunuma, ne labuma.

Ārvalstu mediji savulaik vēstījuši, ka Taileram veikta sejas ādas nostiepšana, deguna formas korekcija un citas procedūras. Turklāt arī pats mūziķis nekad nav noliedzis, ka viņš izmantojis plastikas ķirurgu pakalpojumus.

Tiesa, Tailera pārvērtības laika gaitā izpelnījušās neviennozīmīgu novērtējumu. Kamēr daļa fanu ir pārliecināti, ka daudzās procedūras palīdzējušas mūziķim saglabāt svaigu un jauneklīgu tēlu, citi viņu dēvē par neveiksmīgu plastisko operāciju piemēru.

Maikls Džeksons

Foto: Vida Press/Scanpix

Aizsaulē aizgājušais un par popa karali dēvētais dziedātājs Maikls Džeksons (attēlā) savas dzīves laikā pamanījās iekulties daudzos skandālos, un īpaši iecienīts mediju temats bija daudzās plastiskās operācijas, kuras mūziķis veicis.

To, ka Džeksons bija atkarīgs no plastiskajām operācijām, Opras Vinfrijas sarunu šovā savulaik apstiprināja viņa mamma Ketrīna. Tam, kā laika gaitā mainījās ne tikai dziedātāja seja, bet pat rase, ar lielu aizrautību sekoja līdzi visa pasaule.

Džeksona vizuālās pārvērtības aizsākās astoņdesmitajos gados. Vispirms tika izmainīts viņa deguns. Turklāt šī mūziķa sejas daļa laika gaitā tika griezta un pārveidota neskaitāmas reizes, līdz viņam nācās ožas orgānu aizstāt ar protēzi.

Vēlākajos gados viņam tika izveidoti izteiktāki vaigu kauli, izmainīts zods un veiktas vēl daudzas citas plastiskās operācijas.

Tāpat jāatzīmē fakts, ka Džeksons sirga ar vitiligo – slimību, kuras rezultātā organisms izstrādā antivielas pret pigmentu. Šī iemesla dēļ viņa ķermeni sedza balti plankumi, taču laika gaitā tie kļuva plašāki, radot iespaidu, ka mūziķis mainījis rasi.

Toms Krūzs, Džonijs Deps un citi

Foto: Vida Press

Daļa plastiskās ķirurģijas upuru pēc ne visai veiksmīgajām procedūrām veic arvien jaunas operācijas, lai labotu kļūdas, taču parasti rezultāts visu padara vēl ļaunāku.

Tiesa, dažiem pietiek prāta apstāties un neieslīkt plastiskās ķirurģijas narkomānijā. Tā, piemēram, Holivudas aktieris Silvestrs Stallone savulaik tika ierindots neveiksmīgo operāciju piemēru apkopojumos, taču pēdējos gados viņa izskats uzskatāmi uzlabojies.

Tāpat izskanējušas runas, ka arī aktieris Džonijs Deps veicis skaistuma injekcijas. Mediji un fani nesen šausminājās, ka viņa seja izskatoties sapampusi un nekustīga, taču, kā liecina jaunākie foto, ar kinozvaigznes ģīmīti šobrīd viss ir vislabākajā kārtībā.

Arī aktierim Tomam Krūzam nesen tika pārmests, ka viņš esot aizrāvies ar botulīna injekcijām.

Tāpat par savu elku savulaik satraukušies Žana-Kloda van Dammes fani – arī viņš kādu brīdi bija aizrāvies ar sejas pārveidošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!