Foto: DELFI

Pēc mūziķa Andra Kiviča pirmās grāmatas Mana privātā dzīve fenomenālajiem panākumiem un dzejoļu un aforismu krājuma Skārienjūtīgs iznākšanas pašmāju šovbiznesa kuluāros labu laiku mēļoja – spalvas meistars ķēries pie savas trešās grāmatas. Tagad šīm runām gūts apstiprinājums. Tiesa, tas noticis ļoti skumjā veidā.

Šonedēļ DELFI Izklaide saņēma informāciju, ka nozagts Kiviča trešās grāmatas manuskripts. Tā kā mūziķis ir vecā kaluma cilvēks, viņš savu garadarbu nebija glabājis datorā vai mākonī, bet gan pārbaudītā vietā - rakstāmgalda atvilktnē.

Ilgi nebija jāgaida, līdz manuskripts tika nopludināts. Dažas dienas pēc zādzības to atrada vienā no romantiskajām Rīgas vietām – Arkādijas parkā. Diemžēl grāmatas uzmetums ir praktiski iznīcināts.

Vienīgais, kas saglabājies izlasāms ir nosaukums, kas ir Kiviča stilā – īss un trāpīgs. Tāpat parkā tika atrastas dažas aprakstītas salvetes, kas acīmredzot pēc kādas īpaši radošas pasēdēšanas tikušas pievienotas manuskriptam, un emocionāla ilustrācija autora nesenajiem piedzīvojumiem Šampētera ielā.

Pats mūziķis pēc smagā zaudējuma pagaidām nekādus komentārus nav sniedzis, tāpēc nav zināms, vai manuskriptam bijusi kopija un vai lasītājiem ir cerība kādreiz izlasīt Manu trešo grāmatu.

Arī varas pārstāvji klusē, bet anonīms avots DELFI Izklaidei atklāja – tiek darīts viss, lai vērtīgā manuskripta zagļus un iznīcinātājus sauktu pie atbildības.

"Šobrīd ir iesaistīti visi iespējamie cilvēkresursi, lai atklātu šo zādzību. Varbūt kādam šķitīs, ka tā ir lieka laika un naudas šķērdēšana, tomēr jāatceras, ka intelektuālais īpašums dažkārt ir daudz vērtīgāks par automašīnu vai briljantiem," notikušo komentēja avots, kurš savu vārdu atklāt nevēlējās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!