Foto: Edgars Pohevičs

Patīkamu pārsteigumu šonedēļ sarūpējusi leģendārā pašmāju rokgrupa Līvi – viņu pielūdzēju vērtējumam nodots pirmā kopā ar Jāni Buķeli jeb Buku ierakstītā kompozīcija Pēdas uz palodzes.

Kā skaidro mūzikas izdevniecības Mikrofona ieraksti pārstāvji, vārds Līvi latviešu mūzikas cienītājiem ir pazīstams jau 40 gadus, bet vārdu salikums Līvi un Buks ir jauna izpildītāju apvienība.

Tās iniciators un līderis ir mūziķis un dziesmu autors Ainars Virga, kurš ap sevi pulcinājis oriģinālos līvus Guntaru Mucenieku (taustiņu instrumenti) un Vilni Krieviņu (bungas), papildus pieaicinot The Hobos un daudzu citu muzikālu projektu dalībnieku Mārtiņu Burkevicu (bass) un dziedātāju Jāni Buķeli, kurš jau labu laiku piedalās dažādos ar grupas Līvi dziesmām saistītos projektos.

Grupa jau sniegusi vairākus veiksmīgus un labi apmeklētus koncertus un ierakstījusi savu pirmo kopīgo dziesmu Pēdas uz palodzes. Dziesmu autori ir tie paši, kas rakstījuši dziesmas vairākiem grupas Līvi albumiem – Ainars Virga un Guntars Račs. Ieraksts veiks Ginta Stankeviča ierakstu studijā Rīgā, kur plānots veikt arī nākamo dziesmu ierakstus.

"Šī ir dziesma par grupu Līvi, bet tajā ir daudz zemtekstu, un katrs sapratīs to, ko vēlēsies. Dziesmu rakstīju, zinot, kas to izpildīs. Buks ir tas dziedātājs, ar kuru ir patiess prieks kopā uzstāties. Viņš ir īsts grupas dalībnieks. Par video runājot, man tādu nav daudz, bet kopā ar grupu jo īpaši maz. Šis ir viens no retajiem. Tā mums bija laba pieredze ar režisoru Robertu Vītolu, ar kuru mēs labi sapratāmies," atzinis Virga.

"Būt vienā grupā ar mūziķiem, kurus tu vienmēr esi uzskatījis par latviešu rokmūzikas leģendām, ir vairāk kā fantastiski. Man tas ir kā spēlēt augstākajā līgā. Pats foršākais ir tas, ka viņi visi ir kārtīgi veči. Rock'n Roll! Sapņi piepildās," par gūto pieredzi priecājies arī Buks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!