Foto: DELFI

Nepatīkami nedēļa sākusies populārajam mūziķim, grupas Z-Scars solistam Andrim Kivičam (attēlā). Rīta skrējiena laikā viņu pārsteiguši divi nikni suņi, kuru saimnieks pat necenties iejaukties situācijā un vainīgā lomā nostādījis pašu mākslinieku.

"Man šorīt, krosiņu skrienot, Šampētera ielā 107 uzbruka divi no sētas izskrējuši suņi. Ausis pieglaustas, zobi ārā. Uzmanieties no šīs vietas. Suņi ielenca mani no divām pusēm, gudri un viltīgi, reāls uzbrukums.

Kādus 30 metrus dabūju atkāpties. No sētas izbrauc saimnieks un saka "normāli cilvēki no suņiem nebaidās" un "kur tad tu esi sakosts".

Pilnīgi po, un "es esmu galvenais uz šitās ielas". Uzmanieties no šīs vietas 9:20 no rīta," savus Facebook sekotājus informējis mūziķis.

Kiviča fani uzreiz reaģējuši, daloties ar ierakstu, lai informētu par bīstamo vietu arī citus pastaigu un sporta mīļotājus. Populārais mūziķis un policists Nikolajs Puzikovs aicinājis kolēģi nekavēties un rakstīt iesniegumu policijā.

Mūziķim palīgā nākuši arī citi zinātāji. Ļaudis vienojušies, ka ne jau suņi, bet viņu saimnieki vainīgi situācijā, un mudinājuši mūziķi nekavēties ar oficiālu iesniegumu atbildīgajām instancēm.

Zinātāji ieteikuši Kivičam rīta skrējienos līdzi ņemt īpašu ultraskaņas ierīci humānai suņu atbaidīšanai. Kā secinājis mūziķis Reinis Briģis, šī esot reāla problēma, jo Latvijā izveidojusies situācija, kad lielākā daļa sabiedrības nostājas suņu pusē, neizvērtējot konkrēto situāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!