Foto: LETA

Leģendārais latviešu mūziķis, grupu Menuets un Pērkons dalībnieks Juris Kulakovs (attēlā) nupat sajutis nāves tuvumu. Mākslinieks hospitalizēts pēc smagas saindēšanās ar alkoholu.

Kā žurnālam Kas Jauns atklājis Kulakovs, liktenīgais pavērsiens noticis pirms pāris nedēļām, kad mūziķis gatavojies vakara koncertam klubā Ala.

"Vienkārši ģīmis nokrāsojās dzeltens, acis bija oranžā krāsā," žurnālam pastāstījis Kulakovs. Lai gan zināms vārgums bijis, Kulakovs bijis gatavs spēlēt koncertu. Laimīgā kārtā mūziķa dzīvesbiedre Lilita viņu "nocēlusi no trases".

"Izsauca mediķus un ar ātrajiem mani aizrāva uz slimnīcu. Ja Lilī nebūtu pamanījusi, kāds izskatos, varbūt tajā pašā Alā arī kāds mani būtu atradis," pastāstījis Kulakovs. Slimnīcā viņam konstatēts toksiskais hepatīts, ko tautas valodā sauc par smagu saindēšanos.

Mākslinieks atklāj, ka viņa aknas esot "daudz cietušas" un problēmu pastiprinājis tas, ka viņš laikam esot par daudz iedzēris. Divas nedēļas nācies ārstēties slimnīcā. Kulakovs atklāj, ka gulējis tajā pašā nodaļā, no kuras "ar kājām pa priekšu aizgāja Freimanītis, Grodums, Stabulnieks, Rozenbergs".

"Man nudien kļuva neomulīgi, tajā nodaļā nonākot. Atmosfēra padrūma... Blakus gulēja viens, kurš bija ne tikai dzeltens, bet arī pelēks un knapi varēja parunāt. Arī bija pārdzēries," šausminājies Kulakovs.

Kā pastāstījis mūziķis, viņam jau pirms kāda laika diagnosticēta aknu ciroze sākumstadijā. Mākslinieks centies atmest alkohola lietošanu, bet tomēr atkal nonācis "kārtīgā dūksnājā". Katru dienu viņš izdzēris vismaz četrus litrus alus, bet dažkārt sanācis iemalkot arī ko stiprāku.

Tagad Kulakovs kategoriski nedrīkst lietot nekāda veida alkoholu. "Tad draud nāves spriedums," atklāj Kulakovs, kurš noskaņojies dzīvot, tāpēc pēc "zaļā pūķa" roku vairs nestiepjot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!