Foto: Privātais arhīvs

Pagājušajā gadā savu uzvaras gājienu Instagram sāka meiteņu vērtēšanas portāls Latvian Rating, kas drīz iepeldēja plašākos ūdeņos, kļūstot par Baltic Rating. Šī foto bloga autori izvērtē visas Baltijas meiteņu bildes pēc desmit baļļu sistēmas, un DELFI Izklaide noskaidroja, kuras ir visaugstāk novērtētās.

Vērtējums ir gana objektīvs, jo katru balticrating iesūtīto bildi izvērtē seši dažādi puiši. No šiem vērtējumiem tiek izvilkts vidējais. Kā DELFI Izklaidei jau atklājuši bloga autori, nekādu kritēriju tabulu vai noteiktu parametru, kam jāatbilst, neesot, un viss notiek pēc principa, ko savulaik ļoti precīzi raksturojis klasiķis Andris Kivičs - vai nu ir, vai nav.

Ļoti daudzām tiekot arī atteikts, jo blogam jāattaisno savu saukli - tas ir foto blogs, kurā tiek apkopotas tikai pašas skaistākās Baltijas meitenes. Blogā neatrast "pieciniekus" vai "sešiniekus" - publicēti tiek tikai to meiteņu foto, kurus puiši novērtējuši vismaz ar 7.5 ballēm.

Ja kāda ir novērtēta ar 8.5 ballēm, meitenei ir iemesls svinībām, taču, ja vērtējums pārsniedz 9 balles, skaidrs, ka dāmu daba aplaimojusi ar teju neaptveramu daili. Protams, ne jau katrai izdodas saņemt 9 balles - pat daudzas pašmāju šovbiznesa zvaigznes novērtētas krietni zemāk.

Līdz šim 9 balles ieguvušas vien piecas no vairākiem simtiem meiteņu. Laimīgo vidū ir divas latvietes, divas lietuvietes un viena igauniete. Līdz šim nepārspētu rezultātu uzstādījusi un 9.1 balli ieguvusi kāda labi nosauļota lietuviete (titulbildē).

Šīm laimīgajām pa pēdām min pulciņš 8.8 un 8.9 baļļu ieguvēju. Gandrīz līdz devītniekam tikušas deviņas latvietes, četras lietuvietes un četras igaunietes. Šīs un citas skaistuļu bildes var baudīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!