Foto: Privātais arhīvs
Kamēr Latvijā dzīvojošie labas atpūtas mīļotāji vēl Vecgada vakarā lauzīja galvas par to, kur doties atpūsties gadumijā, Īrijas latviešiem viss jau sen bija skaidrs. Viņi 2016. gadu sveica, sanākot kopā īpaši grandiozā pasākumā Dublinā.

DELFI Izklaidei atklāj vakara vadītājs Ainārs Ašaks, kādā Dublinas viesnīcā Vecgada vakarā pulcējās simtiem latviešu, lai kopīgi sagaidītu 2016. gadu. "Daudzi bija braukuši pat 300 kilometrus, lai tiktu uz pasākumu, kas viennozīmīgi dēvējams par vērienīgāko Īrijas latviešu ballīti gadumijā.

Kopā pasākumā bija ap 300 apmeklētāju, bet būtu bijuši vēl vairāk, vienkārši visiem nepietika vietas," stāsta pasākuma vadītājs. Viesiem spēlējusi grupa Lustīgais blumīzers, notikusi loterija, bet pie bērniem ieradies Ziemassvētku vecītis.

"Jauno gadu sveicām divas reizes - 22:00 svinējām tā atnākšanu Latvijā, bet 24:00 - Īrijā. Dejas nerima līdz trijiem naktī, viesnīcas saimnieki brīnījās, kā var tik enerģiski ballēties," ar ārzemju latviešu spēju priecāties var palepoties Ašaks.

Viņš atklāj, ka ballīti organizējusi kompānija Sergevi - vīrs un sieva, kuri jau izsenis rūpējas par to, lai viesstrādnieki ārzemēs neaizmirstu savas latviskās saknes.

"Viņi regulāri aicina ciemos pazīstamākos Latvijas kultūras cilvēkus - mūziķus, aktierus. Aprīlī ciemos brauks Andris Kivičs un Lauris Reiniks, bet daudzi citi jau viesojušies," stāsta Ašaks.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!